Der er nu mulighed for at blive en del af et kollektivt portræt af kærlighed og empati, når kunstværket »People We Love« kommer til Viborg.

60 viborgensere søges til kunstprojekt

En del af People We Love udstillingen fra York blev vist ved Viborg Kunsthal i 2022. Foto: Viborg UNESCO Creative City

FILM Drømmer du om at blive en del af et kunstværk i krypten i Viborg Domkirke?

Så har du nu chancen.

Det sker, når den anerkendte britiske kunstner Kit Monkmans værk »People We Love« kommer til Viborg.

Målet med kunstværket er at skabe et kollektivt portræt af kærlighed og empati, når 60 »almindelige« mennesker bliver filmet, mens de ser på et billede af en person, de elsker eller elskede.

En af hovedkræfterne bag projektet i Viborg er udstillingsleder i Viborg Kunsthal, Bodil Johanne Monrad, og hun glæder sig over, at det er lykkedes at få kunstværket til Viborg.

- Kit Monkman har også opført kunstværket i York og Pittsburgh, og da vi i efteråret 2022 udstillede nogle af optagelserne fra York, fik vi meget positive reaktioner, og udstillingen var meget populær blandt de besøgende. Derfor glæder jeg mig rigtig meget over, at der nu kommer en »Viborg version«, og jeg har meget store forventninger til projektet, siger Bodil Johanne Monrad.

En helt afgørende forudsætning for værkets succes er at finde 60 frivillige, der har mod på at blive filmet og dermed blive en del af værket.

Optagelserne finder sted i Det Gamle Rådhus på Stænderpladsen i løbet af Snapsting, og Bodil Johanne Monrad håber, at rigtig mange forskellige mennesker har lyst til at være en del af værket.

- Det er vigtigt, at værket afspejler Viborg i sin mangfoldighed, og derfor håber vi, at mennesker i alle aldre og med forskellig etnicitet har lyst til at være med. Det vil gøre værket endnu stærkere, siger Bodil Johanne Monrad, der opfordrer alle interesserede til at gå ind på People We Love // Viborg Edition - Viborg Kunsthal for at læse mere og se, hvordan man tilmelder sig.

Selve værket bliver vist i Domkirken fra den 27. september til slutningen af december 2023.

Det er også helt i tråd med værkets intention, idet den oprindelige udgave blev udstillet i den store katedral York Minster i England i 2020 og 2021.

- Det er en stor glæde for Viborg Domkirke at få lov at udstille et kunstværk, der på en ny og spændende måde fortolker det største i kristendommen - nemlig kærligheden, siger sognepræst Marianne Koch, Viborg Domkirke.

Værket er et samarbejde mellem Viborg UNESCO Creative City, Viborg Kunsthal, Media College Denmark, Viborg Domkirke, KMA (Kit Monkman) og York Mediale.