Niels Hansen. Privatfoto

Lad håndværkerfradraget sætte gang i midt- og vestjyske virksomheder

Mange små og store håndværksvirksomheder oplever i øjeblikket, at særligt boligejere enten udskyder eller dropper deres byggeprojekter. Det gør ondt på virksomhedens bundlinje, og det koster både arbejdspladser og lærepladser i Midt- og Vestjylland.

Ligesom det er nødvendigt med en plan for genåbningen af Danmark, er det også nødvendigt med en plan for, hvordan vi på trods af coronakrisen igen får gang i økonomien. Her er det oplagt at bruge nogle af de greb, som vi ved, virker, nemlig håndværkerfradraget.

Ved ekstraordinært at sætte fradraget op til 25.000 kr. per voksen i husstanden og øge fradragsværdien fra de nuværende 25 procent til 50 procent. Samtidig kan positivlisten over opgaver, som ordningen dækker, udvides til at gælde alle håndværkeropgaver.

Der bør også tænkes i muligheden for, at fx tre års fradrag kan bruges inden for samme kalenderår. Det vil uden tvivl gøre det mere attraktivt for flere boligejere at gå i gang med det næste boligprojekt allerede i år. Det gælder både store, små og grønne projekter.

I hele Midt- og Vestjylland mærker vores virksomheder coronakrisen, og jeg håber derfor, at vores lokale folketingspolitikere – uanset partifarve - vil sætte denne mærkesag på dagsordenen og arbejde for, at der i denne situation bliver truffet hurtige beslutninger. Det har både Midt- og Vestjylland og resten af Danmark brug for.