Som anekdotefortæller har Niels Simon Nielsen sin helt egen underspillede facon, som vinkler hverdagen i et humoristisk perspektiv. Foto: Morten Hallstrøm

Anekdoter fra en sømand og Karup-dreng

Niels Simon Nielsen fra Karup er klar med endnu en bog

KARUP »50 anekdoter fra livet til søs« er netop landet hos boghandlerne og bliver dermed Niels Simon Nielsenstredje udgivelse. Den lune og underfundige sømand fra Karup har tilbragt et langt arbejdsliv som styrmand og indsamlet en perlerække af historier, som han i denne bog formidler med underspillet humor.

De rækker helt tilbage fra tiden, da han som 16-årig startede som opvasker på Englandsbåden Winston Churchill over tiden som værnepligtig i søværnet, videre på langfart på verdenshavene og i de sidste mange år i Grønlandsfarten.

Med bogen får læseren et sjældent indblik i den særlige livsform, som tiden på søen er.

I det større perspektiv giver anekdoterne et indblik i de seneste årtier i den danske handelsflåde og bogen bliver dermed til den lille historieskrivning i øjenhøjde, som mange kollegaer vil kunne nikke genkendende til.

Forfatterens særlige evne til at få øje på de små finurlige episoder i hverdagen og vinkel dem med et glimt i øjet vil helt sikkert give anledning til små smil og store grin i mange lænestole.

Bogen udgives af forlaget Mellemgaard, som også står for forfatterens to andre udgivelser: I »40 anekdoter fra landet« tager Niels Simon Nielsen læseren med på en lille tidsrejse en generation eller to tilbage til hans barndom og unge år på landet i og omkring Karup.

Det er faktisk ikke så længe siden endda, men man kan som læser undres over, når man her møder nogle store personligheder på landet i sin livsform, som på mange måder var betydeligt mindre konform og ensrettet end nutiden.

Mens den gamle landbogeneration står for underholdningen i »40 anekdoter fra landet«, så er det nutidens generation, der leverer materiale til Niels Simon Nielsens »Håndbog i politisk korrekthed«.

Her er kursen sat mod at ramme politisk korrekte, ømme tæer i en serie af portrætter af dagens Danmark.

Skribentens lune tag på emnet er så tilpas afvæbnende og humoristisk at læseren vil vide sig i godt selskab og more sig sammen med skribenten over verdens skæve gang udsat for et befriende ironisk vid og bid.

Med bogen får læseren et sjældent indblik i de seneste årtier i den danske handelsflåde.