Martin D. Ravnsbæk (billedet) afløser Vagn Nielsen på posten som direktør på Karup Kartoffelmelfabrik. Foto: Morten Hallstrøm

Ny mand i spidsen for kartoffelmelfabrikken

53-årige Martin Damgaard Ravnsbæk er ny administrerende direktør hos Karup Kartoffelmelsfabrik

LEDELSE Efter ti år som administrerende direktør hos Karup Kartoffelmelfabrik træder 65-årige Vagn Nielsen tilbage for at nyde sit otium.

Det meddelte han allerede ved generalforsamlingen sidste år.

»Jeg er ikke helt ung længere, og jeg vil gerne nå at komme ud at rejse, mens min kones og mit helbred stadig er intakt«, sagde Vagn Nielsen efterfølgende til AgriWatch. Men en ny mand på kartoffelmelfabrikken er fundet, og han tiltrådte allerede her den 1. maj.

Den nye direktør, Martin Damgaard Ravnsbæk, kommer fra en stilling som administrerende direktør for Farmfood A/S i Løgstør, hvor han siden 2018 har stået i spidsen for en virksomhed, der står for indkøb og forarbejdning af biprodukter fra slagterier med primært sigte på produktion af dyrefoder.

Martin Ravnsbæk er 53 år og bor i Holstebro. Han har været i fødevarebranchen siden 2003 - en stor del af tiden i ingrediens-branchen, både når det handler om fødevarer til mennesker og dyr.

Martin Ravnsbæk blev kontaktet, da man stod og manglede en ny direktør i Karup.

- Det er en spændende virksomhed, som jeg glæder mig til at være en del af, siger Martin Ravnsbæk til Midtjyllands Avis og tilføjer:

- Vi skal alle vænne os til at spise mindre kød og flere plantebaserede fødevarer, og der passer kartoflerne jo fint ind, siger Martin Ravnsbæk.

Karup Kartoffelmelfabrik har cirka 400 andelshavere og får kartofler ind fra hele Jylland.

Der er over 70 ansatte og regnskabet for 2021 viste en nettoomsætning på over 670 millioner kroner, samt et resultat på godt 260 millioner kroner mod 218 millioner kroner året før.

Egenkapitalen var ved årets afslutning på over 680 millioner kroner.