Bagermester Lars Trier Nielsen blev ekstra vågen, da han tidligt onsdag morgen blev ringet op af politiet, der bad ham løbe over og vække en beboer i et røgfyldt hus. Foto: Morten Hallstrøm

Bageren fik 75-årig ud af røgfyldt hus

Den lokale bagermester Lars Trier Nielsen gik i aktion, da politiet ringede og bad ham løbe over og se, om der var en beboer i et røgfyldt hus i nærheden

FREDERIKS - Sonja for fanden. Du skal se at komme ud. Det brænder.

Den lokale bagermester i Frederiks, 64-årige Lars Trier Nielsen, var meget tidligt onsdag morgen i aktion i forbindelse med kraftig røgudvikling i et hus på Skovvej i byen, hvor den lokale frisør, 75-årige Sonja Siig, bor.

Forinden - det vil sige lidt over klokken fem om morgenen - var han blevet ringet op af politiet, da han var i gang med sit arbejde i bageriet. Der var brand i nabolaget, lød meldingen.

- En politidame spurgte, om jeg kunne rende hen på hjørnet og se, om der var nogen i huset, fortæller Lars Trier Nielsen.

Ordensmagten var således blevet ringet op af et vagtselskab, som kunne fortælle, at der var røg i boligen.

Huset var udstyret med en alarm, som signalerede, at det brændte, og man kunne ikke komme i kontakt med beboeren.

Lars Trier Nielsen rendte fra en ovn i bageriet, men heldigvis var der en medarbejder til at tage over. Lars Trier Nielsen havde fortsat politikvinden i røret.

- Da jeg kom over til Sonjas hus, kunne jeg se røg fra en træbygning, der var bygget til huset omme bagved. Men jeg kunne ikke komme om i haven, så jeg spurgte politikvinden, om jeg skulle slå en rude ind. Hun sagde, at jeg skulle prøve at banke på ruden. Så pludselig hørte jeg lyde, og jeg kunne se Sonja indenfor, hvorefter jeg råbte, at hun skulle komme ud, da der var brand, fortæller han.

- Jeg kunne ikke høre, hvad hun sagde, så hun lukkede op. Jeg gentog: »Du skal ud, det brænder«.

»Nej, nej«, sagde hun. »Det er bare røg«, sagde hun.

Der var masser af røg i huset. Det lugtede giftigt.

Der var således gået ild i en oplader til en golfvogn, der stod i entreen.

- Det var helt forkullet og Sonja var i gang med at feje resterne op.

Bagdøren stod åben og røgen stod op af taget.

- Jeg kunne se, at Sonja vaklede lidt, og jeg sagde til hende, at hun var svimmel. Det mente hun ikke, at hun var. Politiet i røret sagde, at jeg skulle få hende ud, og det gik hun så med til. Og da hun stod udenfor på trappen i morgenkåben, gik en anden alarm i gang. Hun ville ind og slukke den, men jeg sagde nej. Samtidig kunne vi høre brandbilerne nærme sig, fortæller Lars Trier Nielsen.

Han orienterede brandfolkene, da de kom. Der var ikke brand, men masser af røg, sagde han til dem. En ambulance var også på stedet, og Sonja blev taget med til tjek for røgforgiftning.

Her torsdag morgen er hun endnu ikke kommet hjem. Huset skal da også først rengøres for sod.

Lars Trier Nielsen roser politiet i situationen.

- Jeg synes, det er godt og hurtigt tænkt af politikvinden i røret, at hun kontaktede bageren, som hun vidste eller fandt ud af havde åbent på det tidlige tidspunkt. Der skal reagereres hurtigt i sådan en situation, og det gjorde hun, siger Lars Trier Nielsen.