Martin Olesen (th) vandt over Jean Jaques Bontemps i semifinalen ved EM i Ljubjana. Privatfoto

Martin gjorde come-back og vandt sølv ved EM

Tandlægen i Frederiks er netop vendt hjem fra EM i badminton med en sølvmedalje i bagagen

BADMINTON Den 60-årige tandlæge i Frederiks, Martin Olesen, er også rigtig god til at svinge ketcheren på badminton-banen.

Han er således vendt hjem med en sølvmedalje ved EM i badminton for seniorer i Ljubjana.

Hvert andet år afholdes EM i badminton for seniorer og denne gang deltog 1089 spillere fra 36 forskellige nationer. Martin Olesen var lidt overrasket over sin egen succes.

- Jeg har været afskåret fra at deltage i internationale stævner i nogle sæsoner på grund af skader, så forventningerne var moderate. Det gik dog over al forventning, og jeg besejrede på vejen til finalen blandt andet sidste års sølv-vinder ved verdensmesterskaberne, Stefan Grahn fra Sverige med cifrene 21-17 24-22, og sølvvinderen ved seneste EM, franskmanden Jean Jaques Bontemps med 21-9 21-19, fortæller han.

Stævnet, som blev afholdt i den gigantiske Stozice Arena i Ljubjana, strakte sig over en uge, og i 55 plus-rækken stillede 70 spillere op.

I finalen måtte Martin Olesen strække våben til den stærke nordmand, Geir Storvik, som blev verdensmester i 2019.

Ved EM konkurreres i aldersgrupperne plus 35, plus 40, plus 45 og så fremdeles med fem årgange i hver kategori helt op til plus 75.

Selv om Martin Olesen er 60 år, er han nødt til at deltage i plus 55 i denne sæson, da han er født efter nytår. Næste sæson rykker han op i plus 60.

Flere internationale topspillere fra mange forskellige nationer deltager jævnligt men med skiftende succes, oplyser Martin Olesen.

- Det kræver meget fysisk at være med, og nogle er slidte. Derfor er der mulighed for at være med i toppen for os, der lå lige under eliten tidligere, siger han.

I 2013 lykkedes det ham at blive verdensmester i både single og double. Martin Olesen har også været dobbelt europamester og vundet All England fem gange, alt sammen siden 2008.

- Jeg havde egentlig dømt mig selv ude på grund af flere skader og operationer, blandt andet ny hofte og diskusprolapser, men genoptræning og nedsat arbejdstid har hjulpet mig tilbage på næsten samme niveau, fortæller han.

Næste år afholdes verdensmesterskaberne i Seoul, Sydkorea

I 2013 lykkedes det Martin Olesen at blive verdensmester i både single og double. Martin Olesen har også været dobbelt europamester og vundet All England fem gange, alt sammen siden 2008.