Stadig flere programpunkter falder på plads forud for Danish Airshow 2022.

Danish Airshow er godt på vej

Danish Arshow i juni får blandt andet besøg af det svenske og engelske flyvevåben

FLYVESTATION Efter en ufrivillig pause på to år på grund af covid-19, genoptager Forsvaret nu Danish Air Show. Det sker den 19. juni i Karup.

Og programmet er godt på vej.

På de sociale medier skriver folkene bag Danish Air Show, at det svenske flyvevåben har meddelt, at de kommer til Danish Air Show 2022 og laver flyvende demonstration med en Gripen.

Også RAF Red Arrows fra det britiske flyvevåben kommer til Danish Air Show den 19. juni på Flyvestation Karup for at udføre den - formentlig - mest spektakulære flyopvisning, der kan opleves her på kontinentet.

De historisk interesserede får også noget med hjem. Swedish Air Force Historic Flight kommer med en Draken og laver flyvende opvisning.

Der bliver lejlighed til at sende en tanke tilbage til dem, som kæmpede for Europas frihed i 1940’erne, når man til Danish Air Show skal opleve en Spitfire i luften. Her er der nemlig besøg af Silver Spitfire - The Longest Flight som foruden at have deltaget i 51 kampmissioner - herunder D-Dag - stadig er i flyvedygtig tilstand og igennem de seneste år har været hele jorden rundt.

Der gennemføres også en »spotter-dag« under lørdagens indøvelse. 200 gæster har derfor mulighed for at komme ind på Flyvestation Karup den 18. juni - dvs. dagen før selve Danish Air Show som er søndag den. Tilmelding sker efter først-til-mølle princippet.

Arrangementetplejer at være den største enkeltdagsbegivenhed i Danmark med op i mod 140.000 gæster.

Arrangementet holdes hvert andet år på en af de tre flyvestationer i Karup, Skydstrup eller Aalborg.

På hjemmesiden garanterer arrangøren en stor oplevelse, når store fly-opvisningshold laver spektakulære formationer og kampfly, helikoptere og transportfly udfører vilde manøvrer i luften og special-operations-styrkerne viser, hvilket stof de er gjort af.

På dagen kan man også opleve udstillinger fra hele Forsvaret og Beredskabet i Danmark.

- Når vi holder Danish Air Show, gør vi det for at vise, hvad vi laver både herhjemme og ude i verden, og så håber vi selvfølgelig også at kunne inspirere enkelte af jer til et spændende liv og job i Flyvevåbnet eller et andet sted i Forsvaret, oplyses det.

Der er gratis adgang, og portene åbner klokken syv om morgenen. Den flyvende del af programmet begynder om formiddagen.