Den 2. maj kan man komme på eventyrlig gådejagt ved de fem Halder.

Tag på en eventyrlig rejse: Ud i historien og ind i naturen

Snart kan man tage på gårdejagt ved De fem halder

VIBORG Nu slår De fem Halder for alvor dørene op igen for besøgende på De fem Halder.

Det sker fra d. 2. maj, hvor lokale og turister kan komme på den eventyrlige gådejagt, Niels Bugges Forbandelse i det smukke borgområde mellem Dollerup Bakker og Hald Sø.

Gådejagten er en underholdende og lærerig måde at opleve De fem Halders 800-årige historie på med hele familien. Saml ridderne og få en spektakulær digital oplevelse, når forbandelsen over De fem Halder skal ophæves i Haldladen. Gådehæftet købes på Viborg Museums website og afhentes på Skovgaard Museet eller Min Købmand i Skelhøje.

De fem Halder har åbent for offentligheden hele året rundt, men fra maj-september er der ekstra gode muligheder for at nyde det naturskønne område med massevis af guidede ture med Viborg Museum, aftenåben udstilling i Haldladen, gå-selv-ture eller Borge & Brunch i det fri.

De fem Halder havde officiel åbning i september 2022 efter en omfattende revitalisering af tilgængelighed, beplantning, borgruinerne og herregårdsmiljøet. Området rummer 800 års magthistorie fra middelalderen over reformationen til moderne tid, og et besøg her, er en unik mulighed for at opleve historien helt tæt på. Navnet »De fem Halder« dækker over de fem synlige levn, som kan opleves ved Hald Sø: Gammel Hald, Valdemars Skanse, Hald Slot, Daas Herregård og Hald Hovedgård.