Forleden var der møde om et nyt tiltag for seniorer.

Nyt tilbud til seniorer i Karup Kølvrå

KKIK tilbyder som noget nyt idræt om dagen for alle seniorer, der gerne vil dyrke motion sammen med andre

SENIORER Kom med til Idræt om dagen. Sådan lyder et nyt tilbud til alle, der gerne vil bevæge sig lidt mere sammen i fællesskab med andre seniorer.

Idræt om dagen foregår hver mandag i Jethallen – og alle kan være med. Til Idræt om dagen i KKIK kan man frit vælge mellem flere motionsformer, så der vil altid være aktiviteter, der passer til ens lyst og fysiske formåen. Man behøver ikke være i god form, men sikkert er det, at der vil være masser af grin og fællesskab. Det sociale er også vigtigt, og Idræt om dagen afsluttes altid med kaffe og en bid brød.

Til Idræt om dagen starter instruktørerne altid med en fælles let opvarmning, og derefter vælger deltagerne, hvad de har lyst til.

- Vi skal prøve en masse nye spændende aktiviteter, som vi ved mange i målgruppen er helt tosset med, lyder det i en pressemeddelelse.

- Vi skal bl.a. prøve pickleball, som er en sjov mellemting mellem tennis/badminton og bordtennis. Vi skal også prøve floorball, bedstevolley, motionscenter, SMART training, new age curling mm.

- Vi tilbyder f.eks. badminton, hvor vi laver teams og søger for, at man spiller med en på sit eget niveau. Man behøver ikke have en makker for at være med her

Cykling er også muligt

Cykling/MTB er også en mulighed, når/hvis vejret tillader denne disciplin.

DGI har gode erfaringer med at hjælpe idrætsforeninger med at starte op med Idræt om dagen. Gennem flere år har DGI samarbejdet med idrætsforeninger om Idræt om dagen for at skabe flere gode foreningstilbud til seniorer og liv i den lokale hal i dagtimerne. Idræt om dagen bygger på en stærk tradition om, at alle seniorer får mulighed for at dyrke idræt samt styrke deres sundhed og livskvalitet. Tænker man, at det måske er lidt sent at komme i gang med at motionere, så er der flere argumenter for at komme i gang end at lade være. Virkningen er betragtelig, selv hvis man starter i en sen alder.

Idræt om dagen kan rumme flere idrætstilbud i et, hvilket giver mulighed for at tilbyde forskellige aktiviteter, så der er noget for enhver. Samtidig er det sociale fællesskab og glæden i centrum, så derfor betyder Idræt ofte nye bekendtskaber, energi og glæde. Og endelig er Idræt om dagen et tilbud, hvor alle kan være med uanset alder og eventuelle skavanker eller handicap. Forskelligheden i aktiviteterne gør det muligt at vælge aktiviteter på det niveau, man er, med god mulighed for skånsomme aktiviteter.

Senioridræt har været lukket ned i lang tid, og derfor vil der sikkert være nogle, der tænker, at det kan være svært at komme i gang eller starte til noget nyt. Det kan også være, at man af andre grunde ikke har fået rørt kroppen i et stykke tid. Derfor har alle også mulighed for gratis prøvetimer, så man blot møder op og ser, hvad der sker i hallen.