Mandag den 2. oktober er et udenlandsk flyselskab klar til at overtage driften af indenrigsruten mellem Karup og København. DAT flyver sidste gang fredag den 8. september. Foto: Martin Ballund

Midtjyllands Lufthavn reddet: Nyt flyselskab på vej

Medarbejderne i Midtjyllands Lufthavn fik tirsdag besked om, at et nyt flyselskab er klar til at overtage driften af ruten mellem Karup og København

KARUP - Det er helt vildt glædeligt.

Sådan siger tillidsrepræsentant hos portørerne i Midtjyllands Lufthavn, Claus Jørgensen, til Midtjyllands Avis efter nyheden om, at et nyt flyselskab er klar til at overtage driften af indenrigsruten mellem Karup og København efter flyselskabet DAT, der flyver sidste gang fredag den 8. september.

Medarbejderne fik besked på mail og til Tv-Midt Vest bekræfter lufthavnens bestyrelsesformand, Viborgs borgmester Ulrik Wilbek (V), at man har fundet en ny operatør, der kan overtage ruten fra mandag den 2. oktober.

Bestyrelsesformanden ønsker dog ikke at oplyse, hvilket selskab, der er tale om.

- Den nye operatør ønsker først at få det hele offentliggjort, når alle tidspunkter for afrejse er faldet på plads med Københavns Lufthavn, og man kan begynde at bestille billetter. Det kan man på fredag, siger Ulrik Wilbek til Tv-Midt-Vest.

Luftfarts-sitet Checkin.dk oplyser, at der ifølge kilder i branchen skulle være tale om et udenlandsk selskab.

Claus Jørgensen mener ikke, det betyder noget, hvis det er rigtigt, at der er tale om udenlandsk selskab. Eller ej.

Han er bare glad for, at der er fundet en ny operatør efter DAT, der opgav at drive ruten videre efter den blev genstartet i april.

- De fleste af os var lidt trætte af, at lufthavnen stod uden operatør efter så kort tid. Vi havde forventet, at DAT var blevet væsentligt længere, siger han.

Ulrik Wilbek ærgrede sig også over, at DAT gav op.

- Vi så en god udvikling med pæne tal specielt på morgenflyvningerne fra Midtjyllands Lufthavn til Københavns Lufthavn og aftenflyvningerne fra København. Derfor ærgrer jeg mig over, at DAT nu har opsagt aftalen, sagde Wilbek i august.

Claus Jørgensen mener, at nu skal det være. Kunderne skal ikke skuffes mere.

Han er fortrøstningsfuld med hensyn til de 18 medarbejderes fremtid.

- Ingen af os ved noget endnu. Men jeg mener ikke, at der kan drosles meget mere ned på antallet af medarbejdere. Der er sikkerhed omkring flyvningerne, som skal overholdes, siger han.

Da det hemmelige flyselskab først går på vingerne den 2. oktober, så vil der være et hul på tre uger, hvor der ikke flyves. Han håber flypassagererne holder ved.

Han tror også på, at medarbejderne vil få noget at lave fra den 8. september til den 2. oktober. De skal blandt andet gøre klar til den nye operatør.

Tillidsrepræsentant for portørerne, Claus Jørgensen, der har været ansat i lufthavnen i over 24 år, glæder sig over udsigten til en ny operatør. Lufthavnen er reddet i 11. time. Privatfoto