Efterskole-drenge videresendte krænkende video

En 17-årig dreng fra Kjellerup-området er, sammen med en anden efterskole-elev, blevet dømt for at optage og videresende video af piges blottede bagdel

KARUP To drenge på 16 og 17 år, hvoraf sidstnævnte er fra Kjellerup-området, er i retten i Viborg blevet i dømt 10 dages betinget fængsel for at optage en krænkende video af en pige på en efterskole i landsdelen.

De to drenge fra henholdvis Nordjylland og Kjellerup-området var elever på samme efterskole, og de var begge tiltalt for den 20. maj sidste år i forening og efter foregående aftale eller fælles forståelse at have optaget en video af pigen, der gik på skolen, mens hun trak sine bukser ned og blottede sin bagdel på deres værelse på efterskolen. Videoen blev optaget uden at hun havde givet samtykke til det.

De to drenge var også tiltalt for uberettiget at udbrede videoen, da de delte videoen på de sociale medier, uden at hun vidste det. De nægtede sig begge skyldige.

Delt med en anden dreng

Den 17-årige fra Kjellerup-området forklarede i retten, at han accepterede den 16-åriges forslag om, at de skulle optage pigen, når hun ville vise sin bagdel på deres værelse på efterskolen.

Han forklarede, at videoen blev delt med en anden dreng på skolen. Hans forklaring blev understøttet af screenshots taget fra hans telefon.

Den 16-årige tiltalte fortalte, at han intet kendte til optagelsen, og at en anden måtte have brugt hans telefon til optagelserne.

Pigen fortalte, at hun omkring et år efter optagelserne blev kontaktet af sin brors ekskæreste, som fortalte, at en video med hende florerede på efterskolen.

I videoen kan man kun ane, at hun var i ført g-strengs trusser, og retten fandt videoen af en sådan seksuel karakter, at den var egnet til at krænke pigens blufærdighed.

Begrænset omfang

Retten lagde vægt på, at de to drenge i forening planlagde at optage videoen, og på den anden side lagde retten vægt på, at der var tale om en blufærdighedskrænkelse af begrænset omfang, og de tiltaltes unge alder.

Af dommen fremgår det, at video-optagelsen skal slettes.