Forsvaret er tæt på at overtage terminalbygningen i Midtjyllands Lufthavn. Aftalen forventes på plads i næste uge. Foto: Martin Ballund

Lufthavns-terminal er tæt på at blive solgt

Ledelsen i Midtjyllands Lufthavn er i dialog med Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse om salg af terminalbygningen

KARUP Allerede i forbindelse med genåbningen af Midtjyllands Lufthavn i foråret luftede lufthavnsformand, Viborgs borgmester Ulrik Wilbek (V), på et pressemøde tanken om at sælge terminalbygningen i Midtjyllands Lufthavn for at spare penge.

Lufthavnen har således i flere år kørt med underskud.

Arbejdet med salg til Forsvaret er tilsyneladende i fuld gang. Ifølge luftfartssitet Check-in.dk er bestyrelsen i Midtjyllands Lufthavn i dialog med Forsvarets Ejendomsstyrelse.

Midtjyllands Lufthavn kan ved et salg så i stedet leje sig ind i en mindre del af bygningen, hvoraf hovedparten i dag er uudnyttet.

Den lejede del skal bruges til ankomst og afgangssted.

I dag ejer Forsvaret allerede det øvrige lufthavnsområde, inklusiv landingsbane og kontroltårn.

I sidste uge blev det offentliggjort, at det hollandske flyselskab AIS Airlines fra den 2. oktober skal flyve på ruten mellem København og Karup efter DAT, der fløj sidste gang den 8. september.

Til mediet Mobilitywatch fortæller Ulrik Wilbek, at han forventer masser af udviklingspotentiale for ruten, selvom økonomien i lufthavnen er presset. Lufthavnen kigger således efter andre operatører med mere kapacitet end AIS Airlines, der vil flyve med 19-sæders fly.

Hvis ruten kommer godt op at køre, så barsler lufthavnen på sigt med at opføre en lille lufthavnsterminal - som formanden, ifølge mediet, kalder en slags door-step-terminal.

Midtjyllands Avis har forsøgt at få en kommentar fra Ulrik Wilbek, men han er ikke vendt tilbage. Næstformand, Hernings borgmester, Dorte West (V) og medlem af bestyrelsen, Martin Jakobsen (K) fra Silkeborg ønsker ikke at kommentere sagen og henviser til Ulrik Wilbek.