Lastbilchauffør med e-cigaret kørte for stærkt

27-årig lastbilchauffør fra Kjellerup frikendt for at snakke i håndholdt mobiltelefon. Til gengæld kørte han for stærkt

KJELLERUP En 27-årig mandlig lastbilchauffør fra Kjellerup er i retten i Viborg blevet idømt en bøde på 3000 kroner for at køre for stærkt i en lastbil på Skivevej i Viborg Kommune.

Den 9. juni sidste år klokken 08.30 blev han af politiet målt til at køre mindst 83 kilometer i timen i en 60 kilometer-zone.

Det erkendte han.

Manden var også sigtet for at have snakket i håndholdt mobiltelefon under kørslen, men det nægtede den 27-årige.

Han forklarede i retten, at han denne morgen, da han kørte i vestlig retning på Skivevej, holdt en e-cigaret foran sig.

Den 27-årige sagde, at han har Bluetooth i lastbilen, og derfor var det ikke nødvendigt at bruge håndholdt mobiltelefon.

Betjenten, der stoppede manden, var blandt andet indkaldt som vidne. Han holdt parkeret på en p-plads et par meter fra vejen, mens lastbilen kørte forbi.

Der var tre meter op til førerhuset og retten lagde i forbindelse med sin afgørelse også vægt på, at lastbilen kørte med en vis hastighed, da den passerede.

Set i det lys kunne retten ikke helt udelukke, at tiltalte holdt en e-cigaret i hånden, da han passerede p-pladsen.

Så selv om den 27-årige, ifølge vidnet forklarede, at lastbilchaufføren havde oplyst, at han havde talt i mobiltelefon, så blev han frifundet for det.

Til gengæld fandt retten, at han kørte for stærkt og derfor skal han betale 3000 kroner i bøde, ligesom han får en betinget frakendelse af kørekortet. Sagen er blevet anket til landsretten.