Karup-bilist pressede mere på end politiet tillader.

Pressede politibetjent på motorvejen

Bilist fra Karup dømt for ikke at udvise tilstrækkelig agtpågivenhed, da han pressede betjent i overhalingsforsøg

112 En 75-årig mandlig bilist fra Karup er i retten i Viborg blevet i dømt en bøde på 4000 kroner efter en færdsels-episode ved 13-tiden den 7. maj sidste år på Herningmotorvejen.

Manden var denne dag på vej mod øst og var klar til at overhale. Der var imidlertid en bil foran, som han ikke kunne komme forbi. Han kørte tæt på den forankørende - med en afstand på fem-ti meter.

Ifølge anklageskriftet indebar hans måde at køre på risiko for påkørsel. Den 75-årige var således tiltalt for ikke at udvist tilstrækkelig agtpågivenhed samt at have anvendt lyssignal i overhalingsforsøget, selv om det ikke var nødvendigt for at forebygge eller afværge fare.

Tiltalte forklarede i retten, at han kørte med cirka 127 kilometer i timen og lagde sig bag den forankørende med cirka 15 meters afstand.

Bag ham var flere biler, blandt andet en Audi, som dyttede og blinkede med lygten til tilltalte.

Han forklarede, at han flere gange blinkede ad bilen foran for at få ham til at trække til højre.

Det skete over en strækning på cirka to kilometer. Ifølge den 75-årige var der flere muligheder for at trække ind.

Den forankørende var ikke hvem som helst.

Der var tale om en politiassistent, der kørte i sin private bil. Han kørte med 130 kilometer i timen, da den 75-årig kom kørende bagfra og kom helt tæt på i en afstand af fem-ti meter.

Den 75-årige blinkede med lygterne og havde hornet i bund, fortalte betjenten.

Efter at have trukket ind til højre forsøgte politibetjenten at få tiltalte til at standse ved at vise sit politiskilt i vinduet. Han tog et foto af tiltalte og hans bils nummerplade.