Lars Hansens speciale var frankfurtere, franske og almindelige hotdogs. Nu er pølsevognen i midlertid gået konkurs.

Hansens Pølsevogn er under konkurs

Lars Hansen har i fem år haft pølsevogn - men nu er det slut. I hvert fald indtil videre

KARUP/IKAST Skifteretten i Viborg har taget Hansens Pølsevogn under konkurs.

Det er den 54-årige førtidspensionist Lars Hansen, der står bag pølsevognen, som han er kørt rundt med til fester og andre arrangementer.

Han bor i dag i Ikast, men virksomheden er registreret i Alhedeparken i Karup J, hvor han har boet et stykke tid.

Han forklarer, at virksomheden bag pølsevognen er et iværksætterselskab, som kun krævede en krone i startkapital for fem år siden. Han startede dog med 3000 kroner, da det derved var nemmere at få kredit hos grossister.

Men i efteråret kom der nye regler. Det måtte ikke længere være et iværksætterselskab - det skulle omregistreres til et anpartsselskab.

Han havde imidlertid ikke de 40.000 kroner, det kostede.

- Hvis ikke jeg selv lukkede det, så ville det blive tvangslukket. Det blev det sidste, men jeg var ikke klar over, at det ville gå konkurs, fortæller Lars Hansen.

Han fortæller, at han ikke skylder ret meget. Der er lidt moms fra sidste kvartal, men han kan ikke arbejde, da eboks og alt muligt andet er lukket ned.

Lars Hansen købte i sin tid sin pølsevogn for penge han fik som erstatning fra sin fagforening for syv år siden. Forinden havde han fået transplanteret nyre og bugspytkirtel på grund af sukkersyge. Han betragter ikke konkursen som jordens undergang.

- Jeg havde pølsevognen for at have noget at give mig til, siger Lars Hansen.

Pølsevognen har givet lidt i nogle år, men af årsregnskabet for 2020 fremgår det, at der var en negativ egenkapital på 91.000 kroner ved udgangen af regnskabsåret.

Han har dog stadig sin førtidspension og sin arbejdsmarkedspension. Så han sulter ikke.

Lars Hansen har ikke opgivet håbet om at starte igen. I Skifteretten blev han tilbudt at købe pølsevognen tilbage. Det gjorde han. - Jeg vil prøve at se, om jeg kan starte igen, men jeg ved ikke helt, hvordan det skal fungere, siger han.