Ulovlige droneflyvninger tæt ved lufthavne er et stigende problem.

Frikendt for droneflyvning

En 37-årig mand fra Karup var tiltalt for at have fløjet for tæt på flyvestationen i Karup, men blev frikendt

112 I takt med, at teknologien bliver billigere og udbredelsen af private droner stiger, så vokser problemerne med ulovlige og problematiske flyvninger ved Forsvarets flyvestationer også.

Sidste år oplevede Forsvarskommandoen op mod 20 droneflyvninger tæt på de danske flyvestationer hver måned, hvilket er et problem, da dronerne kan risikere at ramme fly og helikoptere i luften.

Flyvestationen i Karup har også haft en del droneflyvninger på radaren.

Blandt andet den 24. april ved 14.50 tiden sidste år.

En 37-årig mand fra Karup var tiltalt for ulovlig droneflyvning på Stadionvej vest og nord for Jethallen i Karup ved at have foretaget flyvning med en drone nærmere end otte kilometer fra en bane på Flyvestation Karup - i en højde overstigende 40 meter over banehøjde.

Manden fløj, ifølge tiltalen, med en Mavic 2-drone i en afstand af 2,81 meter fra rullebanen på Karup Flyvestation i en højde af 53,1 meter over en af flyvestationens rullebaner.

Der blev i sagen fremlagt skærmbillede af Google Earth, billede af dronen fra den pågældende dag samt skærmbillede af droneovervågningssystemet på flyvestationen

Den tiltalte nægtede sig skyldig. Han kunne dokumentere, at han havde drone-certifikat. Han fortalte også, at han ikke fløj højere end 40 meter over banehøjden med dronen.

Der var ingen anden bevisførelse i sagen og anklagemyndigheden havde da også anlagt påstand om frifindelse. Sådan blev det. Statskassen betaler sagens omkostninger.