Michael Omme er leveringsdygtig i alle former for almindeligt tømrer-arbejde. Herudover tilbyder firmaet malerarbejde. Foto: Morten Hallstrøm

Tømrer og maler i én er klar til foråret

Forår og sommer er højsæson for udvendigt tømrer og malerarbejde

FORÅR Dagene bliver længere. Foråret er i gang.

Det kan tømrerfirmaet Michael Omme mærke. Firmaet har Michael Omme fra Lysgaard i spidsen

Firmaet kan både tilbyde maler og tømrerarbejde, og lige nu handler det ikke mindst om det udvendige arbejde efter den lange vinter.

Folk er kommet udenfor og kan se, at det trænger.

- Vi har en del udvendigt malerarbejde, vinduer, tage, terrasser og udestuer, fortæller Michael Omme.

Det er hans hustru, svoger og svigermor, der står for malerafdelingen. Hustruen og svogeren er malere. Malerafdelingen kom til firmaet sidste år. Det har været en gevinst.

- Det er ofte, at malerarbejdet fører tømrerarbejde med sig - og omvendt, fortæller Michael Omme.

Maling og træbeskyttelse skal gerne klares i perioden forår til september.

Træbeskyttelse fungerer bedst i moderat luftfugtighed og temperaturer mellem 10 og 25 grader. Der skal helst være gået en uge uden regn, inden man begynder at træbeskytte. Træets fugtindhold må maksimalt være 15 procent.

Der er 10 medarbejdere i firmaet, der har rimelig travlt. Men Michael Omme kan altid finde tid til en uforpligtende snak.

Michael Omme startede selvstændigt tømrerfirma i 2012. Det skete seks år efter, at han var udlært. Michael Omme startede altså på et tidspunkt, hvor krisen for alvor kradsede.

Men i dag er der mere gang i den - og har været det længe. Her er byggeriet som branche jo som regel et udmærket termometer, når man skal måle, hvordan samfunds-økonomien har det.