Har man en forkærlighed for krydderurtesnapse ledsaget af lidt sild og ost, så er der en god mulighed torsdag den 24. august. Her arrangerer foreningen Kalk Kaminoens Venner sidst på eftermiddagen en Snapseurtetur omkring Grønhøj Kro.

Smag snaps og duft krydderurter langs Kalk Kaminoen

Snapsurtetur på Kalk Kaminoen den 24. august

VANDRING Har man en forkærlighed for krydderurtesnapse ledsaget af lidt sild og ost, så er der en god mulighed torsdag den 24. august. Her arrangerer foreningen Kalk Kaminoens Venner sidst på eftermiddagen en Snapseurtetur omkring Grønhøj Kro.

- I august bugner det med spiselige planter i naturen. Ganske mange er også velegnede i kryddersnapse. På Kalk Kaminoen omkring Grønhøj Kro finder vi nogle af dem, hører om hvordan de anvendes i kryddersnapse og dufter til dem på en kort byvandring med pletter af natur, inden vi sætter os til bords i kartoffeltyskerladen ved kroen og får et let traktement med 3 slags hjemmelavede kryddersnapse, lidt sild og lidt ost, fortæller turleder og snapsebrygger Arne Friis Hansen, Sparkær.

- Blåklokke, pil, rypelyng og enebærbuske var nogle af de planter, som kunne klare det barske klima under den sidste istid for 10.000 – 12.000 år siden. Dengang lå området omkring Grønhøj tæt på israndslinjen og derfor bliver én af kryddersnapsene naturligvis også en »Israndslinje Akvavit«, fortæller Arne Friis Hansen.

- Det er også en god ide at have sangstemmen med. Med jævne mellemrum bryder vi ud i både danske og svenske snapseviser, som svenskfødte Ann Dithmer akkompagnerer til på sin harmonika, lyder opfordringen.

Det er andet år foreningen arrangerer snapseurtetur langs Kalk Kaminoen. Første gang var i området omkring Daugbjerg, og i år er turen altså kommet til Grønhøj.

Formålet med arrangementet er dels at sætte yderligere fokus på Kalk Kaminoen, dels at binde landsbyerne langs ruten tættere sammen samt at øge kendskabet til den lokale flora, og hvilke der kan anvendes i kryddersnapse.

Der er begrænset deltagerantal, og tilmelding sker efter »først til mølle«- princippet på Kalk Kaminoens side på facebook, hvor man også finder flere praktiske oplysninger om arrangementet.