DAT stopper sine flyvninger fra Midtjyllands Lufthavn i Karup. Dermed står lufthavnen overfor at skulle finde en ny samarbejdspartner, der kan flyve mellem Karup og København. Foto: Martin Ballund

Medie: Fra december kan det være slut med fly mellem Karup og København

Flyselselskabet DAT stopper 9. december alle flyvninger fra Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad

KARUP Det er længe gået tilbage med passagertallene i Midtjyllands Lufthavn i Karup, og nu vil flyselskabet DAT (Danish Air Transport) ikke være med mere.

9. december er det således slut med selskabets flyvninger mellem det midtjyske og hovedstaden, og dermed kan det også være helt slut med flyvninger fra lufthavnen. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Læs også på ditkjellerup.dk
Nyheder Midtjyllands Lufthavn

Wilbek om lufthavn: Vi har ikke meget tid

Lufthavnen kæmper dog fortsat for sin eksistens og er allerede i gang med at søge efter et andet flyselskab, som vil overtage flyvningerne.

"

Vi har heldigvis en god dialog både med mulige nye samarbejdspartnere til at beflyve ruten og med det lokale erhvervsliv, så vi sikrer, at de flyvninger, som en ny operatør skal levere, er attraktive for de rejsende

- Ulrik Wilbek, bestyrelsesformand for Midtjyllands Lufthavn og borgmester i Viborg

- Vi har heldigvis en god dialog både med mulige nye samarbejdspartnere til at beflyve ruten og med det lokale erhvervsliv, så vi sikrer, at de flyvninger, som en ny operatør skal levere, er attraktive for de rejsende, siger lufthavnens bestyrelsesformand, Viborg-borgmester Ulrik Wilbek ifølge Viborg Stifts Folkeblad.

Flyselskabet DAT, som giver corona en stor del af skylden, havde fra begyndelsen en målsætning om at nå op på cirka 250.000 passagerer om året, men man nåede aldrig de 200.000, og i 2019 - det sidste år før corona - var der ifølge avisen blot 115.000. Og herfra er det altså gået stejlt nedad, og i år når man næppe meget over 20.000 passagerer på Karup-København-ruten, hvor der på hverdage er tre daglige afgange hver vej.