Ulrik Wilbek, der er formand for Midtjyllands Lufthavn, indkalder til pressemøde om lufthavnens fremtid. Foto: Martin Ballund

Hemmelighedsfuld formand indkalder til pressemøde

En uge før deadline indkalder formanden for Midtjyllands Lufthavn, Ulrik Wilbek (V) til møde om lufthavnens fremtid

KARUP Bestyrelsen bag den kriseramte Midtjylland Lufthavn i Karup, der ikke har haft indenrigsflyvning siden december, indkalder til pressemøde fredag klokken 13.30 i lufthavnen.

Det oplyser lufthavnens formand, Ulrik Wilbek (V), til Midtjyllands Avis.

- Det eneste jeg kan sige er, at vi vil præsentere nyt fra lufthavnen, siger Ulrik Wilbek, der også er borgmester i Viborg Kommune.

Han ønsker heller ikke at oplyse, om det er en god nyhed, der vil blive præsenteret på fredag.

Eller om man blot ønsker at lægge pres på politikerne.

En uge før deadline

Pressemødet sker en uge før bestyrelsens deadline.

Findes der ikke en løsning med tilskud fra staten inden 1. april, så opgiver man at fortsætte indenrigsflyvningen fra lufthavnen.

Det har Ulrik Wilbek tidligere meldt ud.

Lufthavnens bestyrelse har været og er stadig i direkte forhandlinger med et flyselskab om fortsat flyvning på ruten, hvis der kommer støttekroner fra staten.

Hvilket selskab, det handler om er fortsat en hemmelighed.

Ikke tilstede

Direktør Jesper Rungholm fra flyselskabet DAT, der indtil december fløj på ruten, vil ikke være tilstede i lufthavnen på fredag. Det oplyser han til Midtjyllands Avis.

- Jeg overlader kommentarer til Ulrik Wilbek i denne sammenhæng, siger han.

Ulrik Wilbek har tidligere nævnt et beløb i størrelsesordenen seks-syv millioner kroner i statsligt tilskud svarende til udgifterne til security i lufthavnen, hvis den skal kunne fortsætte.

Der er i den senere tid blevet arbejdet på en løsning for lufthavnen fra politikerne på Christiansborg.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra transportminister Thomas Danielsen (V), men ministeriet oplyser, at der arbejdes på sagen, men at man ikke ved, hvad det ender med.

Målrettet

Det lokale folketingsmedlem og transportordfører, Thomas Jensen (S), siger til Midtjyllands Avis, at han personligt arbejder målrettet på at finde en løsning, der kan gøre det muligt at drive en indenrigsrute fra Midtjyllands Lufthavn.

Han kan dog heller ikke sige, om der er penge på vej.

Ikke før det er officielt eller endeligt besluttet.