Superbrugsen er underskudsramt og lukningstruet, og der er ballade i brugsforeningen, som butikken i Karup hører under.

Ballade i brugsforeningen

Karup har flertallet i Skåde Brugsforening, som den kriseramte brugs i Karup er en del af. Der er ballade i foreningen

BUTIK Karup kom for alvor i medierne efter den nyelige generalforsamling i Skåde Brugsforening, der består af Superbrugserne i Skåde, Højbjerg, Beder samt Karup, der blev en del af brugsforeningen i 2018.

Tidligere på året var ledelsen i brugsforeningen ude og opfordre de lokale til at handle mere i Karup-butikken, der havde massivt underskud. Ellers ville der ske ændringer. I yderste konsekvens kunne den risikere lukning.

Men på generalforsamlingen i Skåde Brugsforening i Aarhus dukkede 20 stemmeberettigede op. Deltagere fra Karup deltog via zoom, og der var cirka 100 stemmeberettigede herfra.

På den måde endte det med, at et magten i bestyrelsen vippede fra Østjylland til Karup, der fordoblede antallet af bestyrelsesmedlemmer fra to til fire ud af de seks. Det fik foreningens formand Per Graabach til at trække sig i protest.

- Det er i et kup, de har lavet imod os, udtalte han efterfølgende.

Det har ikke været muligt for avisen at få en kommentar Klavs Erik Niebuhr fra Karup, der var næstformand i den tidligere bestyrelse og blev valgt til den nye.

Men han har overfor Aarhus Stiftstidende afvist, at han har været med til at deltage i et kup.

- Jeg opfatter det sådan, at vi havde en stor og vigtig opgave: At forhindre at Superbrugsen i Karup lukker, siger han.

Den nye formand i Skåde Brugsforening, Fin Højgaard, siger til Tv Østjylland, at han vil arbejde for en bedre balance i bestyrelsen. Der indkaldes nu til en ekstraordinær generalforsamling for at finde det sjette bestyrelsesmedlem, og det skal være en kandidat fra den østjyske del af foreningen.

Herefter skal man se, hvad der skal med brugsen i Karup. En af mulighederne er en opsplitning af foreningen, så Karup igen bliver en selvstændig butik og forening med egne vedtægter, oplyser han til Tv-Østjylland.

mh