Politikeren Kristian Pihl Lorentzen fra Ans vil fortælle om egnen, mens folk kører i bus.

Pihl Lorentzen viser egnen frem

Folketingspolitiker Kristian Pihl Lorentzen fra Ans byder på bustur på egnen med ham selv som guide

KARUP »Kend din egn« er overskriften for folketingspolitiker Kristian Pihl Lorentzens (V) bustur mandag den 11. april om eftermiddagen.

Kristian Pihl Lorentzen, der er tranportordfører for Venstre og bosiddende i Ans, har allieret sig med Sørens Rejser og Kristian Pihl Lorentzen vil sidde forrest i bussen med mikrofonen i hånden, mens bussen kører rundt på Kjellerup-, Karup- og Bjerringbro-egnen.

- Jeg gør det, fordi vi har så mange seværdigheder og historier på egnen, hvor jeg har boet hele mit liv. Jeg går meget op i møller, herregårde og andre seværdigheder og egnshistorie. Samtidig kan jeg godt lide at formidle og være rejseleder, siger Kristian Pihl Lorentzen.

På turen vil han fortælle, hvad deltagerne ser.

- Det skal være en hyggelig tur, og det skal være billigt, så også pensionister har råd til det - i disse tider, hvor der er store udgifter.

Han fortæller, at selv om han kender meget til det, han vil snakke om, så skal der også laves en del research på forhånd.

- Det kræver noget forberedelse for mig, men det er kun en fornøjelse. Jeg interesserer mig jo for egnen, siger han.

I Karup-området vil bussen blandt andet køre forbi Kartoffelmelsfabrikken, flyvestationen og lufthavnen. Bussen kører også til Kompedal, hvor den gamle militærnægter-lejr er placeret.

- Og så er det jo også her man har valgt at indhegne i forbindelse med etablering af en naturnationalpark, siger han og tilføjer:

- Der er så mange spændende ting at se og snakke om, og det er noget helt andet, når man kører rundt og ser det samtidig med, at man fortæller, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Der er plads til 50 i bussen. Han har også arrangeret en tur den 22. april.

- Hvis det bliver en succes, så kommer der flere ture, siger han.