Jesper Rungholm fortæller, at man er tæt på at ramme budgettet på Karup-København ruten. Foto: Henrik Ole Jensen

DAT-direktør glæder sig over fremgang i Karup

DAT-direktør glæder sig over en opadgående tendens. Belægningen på ruten Karup-København er over 50 procent

KARUP I midten af april genåbnede flyselskabet DAT ruten mellem Midtjylland og København efter fire måneders pause.

Da ruten genstartede, fik DAT hurtigt 5.000 reservationer og har nu fløjet over 3.300 passagerer på ruten. Belægningen er nu over 50 procent i uge 21, oplyser DAT i en pressemeddelelse.

- Jeg er meget tilfreds over at se en konstant opadgående tendens på ruten. Vi arbejder i tæt samarbejde med lufthavnen for at optimere driften, så den opfylder passagerernes behov bedst muligt og med lavest mulige omkostninger, siger DAT-direktør og ejer, Jesper Rungholm.

DAT har skåret antallet af afgange ned fra 19 til 16 afgange om ugen på flyet med 46 sæder.

- Vi kan se, at den indførte optimering af frekvensen til tre daglige rotationer har resulteret i næsten samme mængde reservationer og dermed betydeligt højere belægning, siger Jesper Rungholm og fortsætter:

- Vi har også tilpasset afgangstiderne om eftermiddagen, så der nu flyves 16.30 hver dag mandag til torsdag efter tilbagemelding og ønske fra erhvervskunderne.

DAT flyver et typisk regional fly program som man kalder »Provinsen ind«. De tre daglige returflyvninger er placeret med to afgange fra Midtjylland om morgenen kl. 07.00 og 09.55 og to afgange fra København om eftermiddagen kl. 16.30 og 19.30. Flyet holder lang middagspause i København. Fredag flyves kun om eftermiddagen.

- Den markant højere belægning har også haft positiv indflydelse på gennemsnitsprisen, siger Jesper Rungholm.

- Vi er meget positive over, at vi kan ramme meget tæt på det budgettal, vi havde regnet med fra starten. Det viser at opbakningen fra erhvervslivet er til stede og nu skal vi have en periode med stabilitet, inden vi holder planlagt sommerferie på ruten sammen med resten af Danmark, siger han i en pressemeddelelse.

mh