18-årige Mikkel Nørgaard har dyrket karate siden 2012, først i Frederiks, hvor han trænede i en satellit under en større klub, og siden er han begyndt at træne i Viborg Kampsport hvor han også er instruktør. Foto: Knud Gaarn-Larsen

Mikkel fra Frederiks vandt guld i karate

Mikkel Nørgaard fra Frederiks er vendt hjem fra et stort karatestævne i København med en førsteplads og pokal i bagagen

KARATE Næppe havde coronaen løsnet sit jerngreb om Danmark, og specielt om sportsgrene hvor udøverne kommer tæt på hinanden, før Mikkel Nørgaard fra Frederiks meldte sig til et stort BS-Cup i København med 165 deltagere fra 32 klubber i Danmark, Sverige og Tyskland.

- Jeg var lidt nervøs, fortæller Mikkel Nørgaard, og forklarer, at han jo ikke havde haft mulighed for for alvor at teste sin form, før det store arrangement, men den nervøsitet kunne han have sparet sig, for efter få kampe vandt han en førsteplads i klassen for under 79 kg i alderen mellem 18 og 35 år, og han fik en flot pokal med hjem, der pryder på hans værelse i Frederiks ved siden af de andre pokaler og medaljer, som han har vundet i tidens løb. Blandt andet er i hans pokalskab, en sølvmedalje fra EM i Letland, som han vandt i 2017.

18-årige Mikkel Nørgaard har dyrket karate siden 2012, først i Frederiks, hvor han trænede i en satellit under en større klub, og siden er han begyndt at træne i Viborg Kampsport hvor han også er instruktør. Sporten har også bragt ham til Japan -karatesportens hjemland – og han håber ikke det er sidste gang han har besøgt Japan.

Til sommer regner Mikkel med at skulle sætte den hvide kasket på hovedet, og kalde sig student, og så venter et sabbatår.

- Jeg håber meget på at jeg kan blive lærervikar på min gamle skole i Frederiks, fortæller Mikkel Nørgaard, der dog ikke er bange for at tage andre udfordringer, hvis vikarjobbet skulle smutte.

- Hjemme har jeg et lille opslag, der siger:

- Karate er ikke bare en sport. Det er en livsstil, og Mikkel lever helt op til det motto. Når man første gang møder Mikkel, så er det ikke kampsport, man først forbinder ham med. Mikkel fremtræder en lille smule genert, meget høflig og yderst venlig.

- Sådan er det i karate, fortæller Mikkel, og han forklarer at kæmperne både før og efter kampene skal hilse ordentligt og høfligt på hinanden, men når startsignalet har lydt, så gælder det om at koncentrere sig og vinde kampen med teknikker der har til formål at knockoute modstanderen.

I Ashihara Karate, som er den karatestil Mikkel træner, opdeles der i ti bæltegrader inden man kan gøre sig fortjent til det sorte bælte. Man starter med et hvidt bælte, og går så videre til rødt, blåt, gult, grønt, brunt og ender med det sorte bælte. Og indimellem disse bælter får man striber på bæltet. Lige nu har Mikkel vundet retten til det grønne bælte, og han håber, at han med tiden kan bytte det til et sort bælte.

- Jeg har også en stor passion for at være dommer i karate, fortæller Mikkel Nørgaard. Han har allerede været dommer til verdensmesterskaberne i Ashihara Karate og undervist til et dommerkursus i den organisation hans klub er en del af. Lige nu er han med til at arrangere et karatestævne, der skal afholdes den 30. april i Viborg.

Det er ikke studier og kampsport det hele. Sammen med Filip, en kammerat fra Grønhøj, er Mikkel Nørgaard i gang med at starte et firma. Det har det ikke helt mundrette navn Clicktifier Marketing. Man kan finde det på hjemmesiden: www.clicktifier.dk . Mikkel indrømmer, at ikke alt er på plads på hjemmesiden, men det kommer. På siden kan man læse, at »Clicktifier Marketing hjælper med at løfte din online performance.«

- Det gør vi ved at hjælpe dig med annoncering på Facebook og Instagram samt ved at optimere dine profiler på sociale medier, således der er en rød tråd gennem hele din online tilstedeværelse, skriver de på hjemmesiden.

Mikkel Nørgaard vandt for nylig en førsteplads ved BS-Cup i København i klassen for under 79 kg i alderen mellem 18 og 35 år, og han fik en flot pokal med hjem, der pryder på hans værelse i Frederiks ved siden af de andre pokaler og medaljer, som han har vundet i tidens løb.