I fyrre år har makkerparret Johnny Jensen og Bjarne Hansen efterhånden arbejdet sammen. Foto: Pia B. Jakobsen

40 år i anlægsgartnerbranchen

KARUP Der har aldrig manglet arbejde til Johnny Jensen, der er autodidakt anlægsgartner. Han har efterhånden arbejdet med faget siden 1980 og laver alt, hvad man kunne ønske sig i haven. Det spænder fra græsklipning, hækklipning, fliselægning, opbygning af støttemure og ny anlæg af haver.

40 år med samme makker

Gennem 40 år har Johnny Jensen arbejdet med sin gode makker, Bjarne Hansen. Tilbage i 1980 var de begge ansat hos Erling Andersen på Stadionvej i Karup. Her passede de haver og udførte anlægsarbejde frem til 2002, hvor Erling døde. På det tidspunkt fortsatte Johnny i det grønne og fik ansættelse på Årestrup Planteskole, men sideløbende hermed fik han og Bjarne ind imellem opgaver, som de løste udenfor arbejdstid.

I 2007 startede de så firmaet, som kom til at hedde JB Anlæg. I 2014, da Bjarne fyldte 65 år, trak han sig ud af firmaet, og Johnny ændrede firmanavn til Johnny Jensens Anlæg og Haveservice ApS.

Helt væk har Bjarne nu ikke kunnet holde sig, for Johnny har fortsat glæde af ham op til tre dage i ugen. Det er et makkerskab, som de begge sætter stor pris på:

- Vi behøver ikke at snakke ret meget om, hvordan vi skal gøre, når vi når frem til en opgave, fortæller Johnny.

- Vi er gode til at hjælpe hinanden. Vi er et team, der bare fungerer.

Arbejde året rundt

I sommerhalvåret har Johnny sine faste græsruter, hvor han ugentligt slår græs både hos offentlige instanser og for private. Og så er der hækklipningen:

- Vi klipper hække lige op til sommerferien, så skal den bare klippes een gang, fortæller han.

Johnny tager gerne store anlægsopgaver, men han indrømmer, at han nok trives bedst med de mange mindre opgaver. Det er til at overskue, og det er oftest gode, spændende og afvekslende udfordringer.

Indimellem må han også leje en tredje mand ind, så han kan følge med og få løst opgaverne. For der er egentlig nok at lave.

Vinteren gik tidligere med snerydning, men det har der ikke været meget af de senere år. I stedet bruges tiden til nyplantning og grå anlægsarbejder og så på ejendommen derhjemme.

Lokalt samarbejde

Virksomheden har valgt ikke at indkøbe store maskiner. Johnny har en miniged, og er der brug for det, har han blandt andet et godt samarbejde med Grønhøj Vognmandsforretning.

Da ugeavisen er på besøg, er Johnny Jensen og Bjarne Hansen ved at lave en større terrasse, hvor der foreløbigt er brugt 50 m3 grus.

- Her er kørt fem vognlæs grus ud. Skulle jeg have brug for mere, kommer de med det samme. Jeg synes, vi har et super godt samarbejde, fortæller Johnny, der sætter stor pris på sin lokale og fleksible samarbejdspartner.

- God service i alle led er guld værd, konstaterer han.

Også stort set al belægning stammer fra den lokale RC Beton i Rødkærsbro. Det er nemt. Servicen er tip top, og priserne er fornuftige. Det er en perfekt cocktail.

Johnny afslutter samtalen med Ugeavisen og fastslår, at han aldrig har fortrudt, at han tog springet som selvstændig.

- Skulle der være en dag er to, der ikke er besat, er der altid noget, jeg kan lave derhjemme, slutter han med et glimt i øjet.