Formanden for bestyrelsen i Skelhøje Købmandsgaard, Kjeld Bitsch, foran butikken, der trods stigende omsætning og opbakning er ramt på økonomien. Foto: Knud Gaarn-Larsen

God opbakning til købmand - men er under pres

Trods stigende omsætning og flere kunder i butikken, så kniber det med økonomien

Det fremgår af det seneste nyhedsbrev fra købmanden, der i vid udstrækning betjenes af frivillige.

Bestyrelsen og købmanden glæder sig over stigende kundeopbakning og omsætning, men samtidig er omkostningerne røget i vejret.

»Krigen i Ukraine har skubbet priserne på energi helt ud af kurs; Vi måtte desværre sige farvel til Havredal som forretningspartner; Julesalget levede ikke op til vores forventning pga. dumpede priser på smør og flæskekød«.

»Omvendt har vi også mærket en fantastisk opbakning fra alle omkring os, samt en stigende omsætning og medlemstilgang henover året. F.eks. modtog vi en anonym donation på 25.000 kr. fordi de ikke selv mente de kunne bidrage med hjælp i og omkring butikken. Sådan en hjælp samt hjælpen fra alle vores fantastiske frivillige, kan vi slet ikke sætte ord på over vores taknemlighed.

Men det ændrer ikke på at det er svært at få enderne til mødes, og at der skal tænkes kreativt hver dag.

Bestyrelsen og Købmanden har taget arbejdshandskerne på, og vi har desværre måtte skære skarpt i budgettet da vi står til et underskud i indeværende regnskabsår. Det indebærer også en justering af personaleomkostningerne, selvom det er med blødende hjerte at vi måtte træffe sådan en beslutning.

Vi kigger på alle muligheder for besparelser herunder at slukke for næsten halvdelen af belysningen i butikken, den udvendige belysning, samt justering af vores frysekapacitet«.

Butikken søger flere frivillige og forskellige andre tiltag, der kan gøres det muligt at drive købmand med overskud.

Som følge af den svære situation indkalder bestyrelsen til borgermøde i Skelhøje Forsamlingshus onsdag den 5. oktober, hvor bestyrelsen vil fortælle om nye tiltag ligesom man gerne vil i dialog med folk, der har gode ideer til, hvordan købmanden fortsat kan have en sund økonomi.