En flere hundrede meter lang kø op ad Trehusevej før messen åbnede lørdag. Foto: Knud Gaarn-Larsen

Vellykket Rom & Whiskyfestival i Frederiks

2000 deltagere var i weekenden samlet i Frederiks

WHISKY Byens flotte flag varalle var sat op, og flagene blafrede flot, for at byde 2000 gæster fra hele landet velkommen til den årlige Rom & Whiskyfestival i Frederiks, som den lokale virksomhed Mac Y har arrangeret siden 2010, kun afbrudt et år, hvor Covid 19 spændte ben.

Nu er man oppe på fuld styrke igen med 800 deltagere fredag og næsten 1200 lørdag. Det er en fordobling af byens indbyggertal denne weekend.

Lørdag var der en flere hundrede meter lang kø op ad Trehusevej, før alle kunne fordele sig over alle Alhedehallerne, hvor 40 producenter af rom, whisky, cognac, gin, grappa, absinth, pastis, tequela og calcados havde fået plads med i alt 493 forskellige produkter, som man frit kunne smage, når man havde erhvervet sig en billet.

Ved ankomsten fik deltagerne foruden et glas, et 54 siders stort katalog, hvor man kunne lave sine notater, så man kunne sikre sig at det næste indkøb faldt i ens smag.

For at få det hele til at glide uden problemer, havde Mac Y allieret sig med omkring 120 frivillige hjælpere, der løste en masse praktiske opgaver fra garderobe til tombola. Det var helt tydeligt, at mange af de frivillige, ligesom en del af gæsterne var gengangere, og folk der var kommet for at nyde de stærke sager og den gode stemning, så hverken den samaritter der var der under hele seancen, eller sikkerhedsfolkene kom på arbejde.

Uden for hallerne havde Alhedens Idrætsforening opsat et telt, hvor de solgte grillpølser.

Som sagt kom deltagerne i busser fra hele landet, og flere grupper benyttede lejligheden til mødes, og have en hyggelig dag sammen.

Flere deltagere udtrykte begejstring for arrangementet, og den måde det blev gennemført på. Et stort aktiv for lokalsamfundet i Frederiks.

gaarn-Larsen

Et par af de Fredriksdrenge der trofast mødes hvert på første lørdag i november. T.v. Brian Pedersen, der i dag bor ved Ålborg og Niels Kristian Nielsen, der i dag bor i Kjellerup. Foto: Knud Gaarn-Larsen
Efter messen, skal propperne på igen. Foto: Knud Gaarn-Larsen
Der var trængsel ved de mange stande. Foto: Knud Gaarn-Larsen