Folk vender tilbage til bibliotekerne.

Borgerne vender tilbage til Viborg Bibliotekerne

Udlånene stiger på bibliotekerne i Viborg Kommune

KARUP Der er flotte tal at finde på besøgs- og udlånsstatisktikken for oktober måned på Viborg Bibliotekerne. Tallene viser, at borgerne er begyndt at finde vej tilbage til deres lokale bibliotek i Viborg Kommune, både når det gælder lån af digitale såvel som fysiske materialer, og når det gælder kulturelle oplevelser.

I sammenligning med 2020 kan der ses 14% stigning i besøgstallet på Viborg Bibliotekerne, 8,2% stigning i lån af de digitale materialer på eReolen og Filmstriben, samt hele 12% stigning i udlån af fysiske materialer på Hovedbiblioteket i Viborg. Det er dog ikke alene et stigende besøgs- og udlånstal fra sidste års Corona-efterår og til oktober i år, men også en stigning fra oktober 2019 til 2021. Hvis man sammenligner de to år, så er der en stigning på 6,9% i besøgstallet på Viborg Bibliotekerne og 20,2 % stigning i udlån af fysiske materialer på Hovedbiblioteket.

De danske biblioteker har skullet genopfinde sig selv ad flere omgange i løbet af den tid, hvor ordet "Corona" har været på alles læber i større eller mindre omfang.

- Først skulle bibliotekerne finde på nye og kreative måder at gøre sig relevante over for borgerne under Corona nedlukningerne på. I Viborg blev »Take Away Bøger« og digitale arrangementer en ny måde at bringe litteratur og kultur til kommunens indbyggere, i en tid med begrænsede muligheder for gode oplevelser, fortæller biblioteks- og borgerservicechef Britta Thuun-Petersen.

Og nu, i de forskellige faser af genåbning, skal bibliotekerne finde vejen tilbage til danskernes nye daglige rutiner og fortælle, at biblioteket fortsat er stedet, hvor alle er velkomne og hvor der findes kulturelle pusterum og oplevelser til både store og små.

De gode tal kom i den grad til udtryk på Viborg Bibliotekerne i efterårsferien. Ca. 7000 eventyrlystne børn og voksne tog på bibliotekets traditionsrige naturskattejagter i Viborg Kommunes smukke natur. Børnebiblioteket osede af liv og latter fra de mange glade besøgende, som både deltog i aktiviteter og fik en bog eller flere under armen på vej ud af biblioteket.

- Vi oplever, at flere og flere af Viborg Bibliotekernes arrangementer bliver udsolgt og at borgerne vender tilbage til deres bibliotek, lyder det fra Britta Thuun-Petersen.