Foreningen Norden i Karup får svensk genbesøg i weekenden 12.-14. maj, idet 5 repræsentanter fra Arvika-norden kommer på genbesøg i Karup. Foto: Flemming Hansen

Arvikabesøg i weekenden i Karup

Svenskere kommer på besøg i den kommende weekend

KARUP Foreningen Norden i Karup får svensk genbesøg i weekenden 12.-14. maj, idet 5 repræsentanter fra Arvika-norden kommer på genbesøg i Karup for at drøfte mulige samarbejdsrelationer.

Forhistorien er, at da Skiveafdelingen af Norden måtte lukke, blev Arvika hjemløs, og Karup fik tilbudt den svenske afdeling som venskabsforening. Karup havde før venskabsforbindelser til Sverige, Norge og Finland, men alle disse forsvandt, da Viborg storkommune blev dannet. Arvika ligger ca. 225 km fra Gøteborg lige nord for Trollhættan, så det er muligt at besøge byen, der ligger i et smukt svensk skov-og sølandskab

I efteråret mødtes de to bestyrelser i Arvika, og dette besøg lagde grundstenen til et kommende samarbejde. Svenskerne kommer med 5 deltagere fredag aften, og lørdag formiddag vil man vise gæsterne rundt i området lige fra Kølvrå, Kongenshus til Dollerup bakker, så de får et indtryk af egnen. Senere om lørdagen vil man drøfte samarbejdsmuligheder og fremtidsplaner, og søndag formiddag rejser svenskerne hjem igen forhåbentlig med nogle ideer om, hvordan samarbejdet kan udmøntes.

Karup-norden vil redegøre for disse planer og rette henvendelse til lokale foreninger og interessenter i et nordisk samarbejde, så man allerede i løbet af efteråret kan etablere kontakter. Allerede nu kan foreninger henvende sig, og det har blandt andet Orienteringsklubben gjort, hvilket glæder bestyrelsen.