At værkstedet samtidig er en del af AutoMester E+ betyder bl.a., at de fra start kan tilbyde service på el- og hybridbiler og har mere fokus på den grønne omstilling.

Nyt værksted i Skelhøje servicerer også el- og hybridbiler

Den 1. maj slog Henrik Madsen og Jørgen Pedersen dørene op for deres nye værksted i Skelhøje ved Karup. Navnet er Alhedens Autoteknik ApS, og værkstedet bliver en del af landets største værkstedskæde, AutoMester

VÆRKSTED I begyndelsen af maj dukkede der et nyt værksted op i Skelhøje. Makkerparret Henrik Madsen og Jørgen Pedersen, der tidligere har arbejdet sammen på samme værksted, har nemlig fulgt drømmen og har startet deres eget.

- Vi vil gerne skabe et værksted, hvor det er rart at være - både for vores kunder, men også for os selv og vores fremtidige medarbejdere. Det handler om friheden til selv at kunne bestemme, fortæller Henrik Madsen, der blev udlært mekaniker tilbage i 2012, og som siden har arbejdet på forskellige værksteder. Han deler ejerskabet med Jørgen Pedersen, og sammen har de fået en god start og positiv modtagelse i det midtjyske:

- Indtil videre kan vi ikke klage. Vi har fået masser af opbakning fra de lokale, og vi har rigeligt at se til. Det forventede eller håbede vi også ville ske, da vi begge kommer fra lokalområdet,” siger han

Flere og flere danskere skifter benzin- og dieselbilerne ud med el- og hybridbiler. I andet halvår af 2021 udgjorde el- og hybridbiler hele 42,5 % af det samlede bilsalg.

Interessen er stigende, udviklingen går stærkt, og fremtidsforskere peger på, at hver anden dansker vil eje eller leje en el- eller hybridbil i 2030. Derfor har de to indehavere besluttet, at de selvfølgelig også skal kunne tilbyde service til Karups voksende andel af el- og hybridbiler.

- Det er vigtigt for os at kunne hjælpe alle slags kunder - også kunder med elbiler. Det er kun godt at være en del af den verden, siger Henrik Madsen, der vil sikre, at værkstedet er klar til at indgå i fremtidens bilbranche.

Alhedens Autoteknik ApS og mekaniker-duoen er fra første dag en del af AutoMester-kæden, der består af knap 400 værksteder og mere end 1100 dedikerede mekanikere. Henrik Madsen og Jørgen Pedersen ser begge frem til, at værkstedet får et nyt, stort sparringsnetværk. Men Alhedens Autoteknik ApS bliver først og fremmest en del af AutoMester for at kunne sætte sig i førersædet i branchen, fortæller Henrik Madsen:

- Alle har hørt om AutoMester, og det skaber tryghed for kunderne og er et kvalitetsstempel. Indtil videre er vi kun to, og derfor er det også en fordel at være en del af AutoMesters fællesskab. Den sparring, der følger med andre værksteder, styrker os, fortæller han og understreger vigtigheden af at være en del af noget større, når man er et mindre værksted:

- Hvis man løber ind i problemer eller har at gøre med biler, man har mindre erfaring med, så er det godt at kunne vende det med nogle andre. Det er et godt professionelt fællesskab at være en del af - særligt når man er på et mindre værksted som vores. Man kan af gode grunde ikke vide lige meget om alle biler, og derfor er det godt at være en del af AutoMester.”

Ifølge den nyudklækkede værkstedsindehaver er det for eksempel håndteringen af sikkerheden, der gør det mere avanceret at arbejde med elbiler. Som en del af omstillingen til AutoMester E+ værksted er personalet blandt andet i gang med at tage en el- og hybridtekniker-uddannelse, ligesom værkstedet bliver el- og hybridcertificeret.

Miljøet lider, og bilerne har en del af skylden. Mens bilproducenterne arbejder på højtryk for at udvikle nye og mere CO2-neutrale løsninger, vil AutoMester som Danmarks største værkstedskæde gerne gå forrest i at passe bedre på jorden. Derfor lancerede AutoMester i 2019 konceptet under navnet AutoMester E+, der handler om at gøre hverdagen lettere for deres kunder og samtidig sikre grøn omstilling og servicering af fremtidens el- og hybridbiler.

Det grønne E står blandt andet for el- og hybridbiler, e-handel og energibevidsthed. Foruden service og reparation af el- og hybridbiler tilbyder AutoMester E+ blandt andet også online booking, service- og reparationsaftaler, vejledning omkring grønnere kørsel samt miljøforbedringer på benzin- og dieselbiler og el- og hybrid lånebiler og ladestandere.