Torben Ruskjær fra Kjellerup døde pludseligt og uventet under et kundebesøg i Frederiks.

Som et lyn fra en klar himmel: Torben døde alt for tidligt

Indehaver af Engholm Lystfiskersø og Kjellerup Flise- og Facaderens, Torben Strøm Ruskjær, Avnbøgen 36, Kjellerup, er død i en alder af 62 år

NEKROLOG Det kom som et kæmpe chok og helt uventet, da Morten Ruskjær fredag den 31. marts fik at vide, at hans far, Torben Strøm Ruskjær, netop var død - i en alder af bare 62 år.

Torben Strøm Ruskjær, der var indehaver af Engholm Lystfiskersø i Mausing og Kjellerup Flise- og Facaderens, havde forinden været på kundebesøg i Frederiks. Morten Ruskjær havde snakket med sin far en time inden da. Der var ingenting at bemærke.

- Min far havde netop målt fliserne op på en adresse på Granvej i Frederiks. Han satte sig ind i bilen for at regne prisen ud. Kunden kiggede ud af vinduet og kunne se min far drikke en sodavand, mens han skrev ned. Da han kiggede ud igen tre-fire minutter senere, lå min far hen over rattet og var død. Det kom som et lyn fra en klar himmel, fortæller Morten Ruskjær.

Dødsårsagen er endnu ikke fundet, men lægerne på Skejby mener, at Torben Strøm Ruskjær døde af en stor blodprop i hjertet.

Da Morten Ruskjær var ude at hente bilen kunne han se, at sodavanden var blevet tabt ud af hånden på sin far. Så blodproppen var kommet pludseligt. Han nåede ikke at reagere.

Torben Strøm Ruskjær var født og voksede op på fødegården på Søren Kannes Vej 4 i Vium. Det er her hans lillebror, Ole Ruskjær, i dag driver campingvogns-forretning.

Ole og Torbens forældre var Jens og Ritha Ruskjær, der dengang drev henholdsvis Kjellerup Taxa og en hundekennel.

Efter skoletiden i Thorning begyndte Torben Ruskjær at køre lastbil. Det var hans arbejde i mange år, men en dag gik det galt, da han var på vej op i lastbilens kabine.

Han mistede grebet på vej op ad trapperne og faldt bagover og bankede hoved og ryg i asfalten.

Torben fik en arbejdsskade og for at komme videre købte han lystfiskersøen ved Mausing. Det er 21 år siden.

Torben Ruskjær byggede stedet op og lavede blandt andet kontorbygning, toilet, opholdsrum og terrasse. Det blev et godt og flot sted.

For lidt over to år siden startede han Kjellerup Flise- og Facaderens - som han havde ved siden af lystfiskersøen. Morten Ruskjær hjalp sin far med opbygning af hjemmeside, flyers, fakturering og meget andet. Morten Ruskjær vil nu føre Kjellerup Flise og Facaderens videre.

- Jeg har i dag fuldtidsarbejde ved siden af, så lystfiskersøen bliver sat til salg, mens jeg agter at køre Kjellerup Flise og Facaderens videre som hidtil. Jeg kender alt til arbejdet, siger Morten Ruskjær. Torben Ruskjær var glad for arbejdet med firmaet.

- Min far glædede sig over at kunne mærke kundernes tilfredshed, når de kunne se fliserne blive rene. Det var næsten betaling nok i sig selv, smiler Morten.

Han er Torbens eneste barn. Torben var gift med Mortens mor, Annette Suzanne Impgaard. De var gift i nogle år fra 1988. Torben boede i huset på Avnbøgen i Kjellerup i mange år. Torbens far, Jens, døde for få år siden, og Søren Kannes Vej er et sted, hvor familien fortsat mødes og samles. Det er også her, at Jens og Ritha er stedt til hvile. Familien har søgt om tilladelse til at Torben Strøm Ruskjærs urne kan placeres samme sted - på marken tæt ved sø og træer. Torben Strøm Ruskjær efterlader sig sin søn Morten Ruskjær og sin lillebror, Ole Ruskjær.