Idrætsforeningerne sætter fokus på fællesskab og bevægelse til Seniorfolkemødet 2023.

Seniortopmøde på Sønæs

Onsdag mødtes engagerede idrætsforeninger på Sønæs, som forberedelse til motionsdelen, til dette års Seniorfolkemøde på Sønæs tirsdag d. 20. juni

VIBORG I Viborg Kommune er der mange fysisk aktive seniorer i lokalområderne og til Seniorfolkemødet præsenterer i alt 22 idrætsforeninger, et væld af fantastiske muligheder for at være aktiv senior i vores kommune. Idrætsaktiviteterne spænder vidt fra aquagym, krolf, tennis og qi gong til styrketræning, dans, roning, gymnastik, ringo og meget mere.

Som publikum, til seniorfolkemødet, har man mulighed for at prøve forskellige aktiviteter, få en god snak med de mange forskellige idrætsforeninger i motionsteltet, se flotte gymnastik- og danseopvisninger og opleve både ringo, krolf, stigegolf og petanquespillere i aktion – i år kan man ovenikøbet komme en tur på vandet med det lokale sjægtelaug.

Til forberedelsesmødet blev motionsudvalget endnu engang bekræftet i, at vi har nogle utrolig stærke foreninger og foreningstilbud til seniorer i vores kommune. Mødet blev bl.a. brugt til at skabe relation imellem de mange fremmødte foreninger.

Hver enkelt forening og deres medlemmer er en del af et større fællesskab – idrætsfællesskabet. Vi har brug for dette fællesskab. Vi har brug for at mødes og være sammen om en fælles sag – og det kan idrætten. Et frirum hvor man udfordres og stimuleres både fysisk og mentalt. Et frirum hvor man får fornemmelsen af at høre til og hvor det har en betydning at man dukker op. Vi skal komme hinanden ved og dyrke fællesskabet.

Som noget nyt i år inviterer motionsdelen til både fælles opvarmning og fællessang i opvisningspavillonen, og vi opfordrer alle til at komme og være en del af begge indslag.

Idrætsforeningerne der deltager til Seniorfolkemødet brænder for deres aktiviteter og brænder for det fællesskab som foreningslivet fodrer. Den 20. juni står de alle klar i motionsteltet til en god snak og håber at mange nysgerrige kigger forbi – der vil være aktiviteter for alle uanset køn/alder og fysisk formåen.

Skal du til seniorfolkemødet - så opfordrer vi dig til at følge med på den fælles gårute fra Nytorv eller Biodiversitetsparken ved Hedeselskabet eller til at tage cyklen og cykle med i en af de fælles cykelparader der går fra Skelhøje, Tapdrup, Løgstrup eller Nytorv til sØnæs.

For at deltage skal man blot møde op på en af ovennævnte steder, så får alle deltagere udleveret en gratis flot t-shirt inden starten går. Mere information om startsteder og starttider se: www.viborg.dk/detsker.

Til seniorfolkemødet kan du møde følgende foreninger/organisationer:

Glad Dans, Viborg Hallens Motionscenter VKS, DGI Midtjylland, VFF, DAI Midtjylland, Bjerringbro IF Gymnastik og Stigegolf, Viborg Gymnastikforening, Aqua Gym, Viborg Svømmehal, Viborg Ro- og Kajakklub, Hjarbæk Sjægtelaug, Digterparkens Krolfklub, Sport på tværs - Stoholm, Krop & Kultur, tapdrup Udeliv, Starpetanque, Dansk Vandrelaug -Viborg, Møldrup Krolfklub, Viborg Skytteforening, Karup/Kølvrå Idrætsforening, Fodslaw, Cyklistforbundet -Viborg, Fodslaw, Midtjysk Tandemklub, Viborg Idrætsråd og Kultur& Udvikling -Viborg Kommune.