Fra den 25. til den 26. april 2024 kan alle bo gratis på Hessellund Sø-Camping. Det sker i protest mod regeringens forslag om inddragelse af fridagen på store bededag. På billedet ses campingejerne Jørgen og Marianne Hansen.

Campingplads-ejer i bededags-protest: Alle må bo gratis

Jørgen Tang Hansen tilbyder gratis ophold på store bededag i 2024 i protest mod regeringens planer om afskaffelse af fridagen

KARUP Jørgen Tang Hansen fra Hessellund Sø-Camping ved Karup er så irriteret over regeringens planer om afskaffelse af fridagen på store bededag fra 2024, at han nu tilbyder, at alle kan bo gratis på campingpladsen fra den 25. april til den 26. april 2024.

Det gælder også hytter. Ligeledes vil alle aktiviteter være gratis den 26. april, og torsdag aften er der gratis hveder til alle.

- Det er et statement fra min side af. Jeg synes ikke politikerne skal bestemme, om der skal være bededags-fri eller ej. De hælder det ned over nakken på os andre, og det er jeg irriteret over, siger han.

Det koster også penge for Jørgen Tang Hansen.

- Foråret er halvdelen af camping-sæsonen for os, og helligdagene er klart de vigtigste om foråret. Det er svært at lave et præcist regnestykke, hvor meget det koster, men det betyder meget for os, siger han.

Jørgen Tang Hansen har lagt tilbuddet op på de sociale medier, og det er blevet mange tusinde gange. Her skriver han, at folk skal huske at tage en fridag og tage på camping i Hessellund.

- Vi har fået rigtig mange henvendelser. Men vi hverken kan eller må booke 15 måneder frem i tiden, så vi har skrevet til folk, at de må booke online efter sommerferien. Så bliver det pågældende døgn sat ind til 0 kroner, siger han.

Han understreger, at tilbuddet gælder uanset om lovforslaget om store bededag bliver gennemført eller ej.

- Vi render selvfølgelig ikke fra noget. Et ord er et ord, siger han.