Forleden deltog Thorbjørn Risgaard for første gang i dansk Vinskue i Fåborg. Han havde seks vine med, og tre af dem blev hædret. Thorbjørn er ikke i tvivl om, at det vil gøre det nemmere at sælge vin fra Neder Kjærsholm fremover. I 2018 fik Neder Kjærsholms 2014-hvidvin lavet på sorten solaris en plads mellem nummer tre til fem ud af 14.000 vine i en stor international konkurrence hos AWC i Schweiz.

Hæder til Thorning-vinen

Thorbjørn Risgaard forventer, at det bliver lidt nemmere at sælge vin fra Thorning efter fornem hæder på Dansk Vinskue

THORNING Vinbonden Thorbjørn Risgaard fra Neder Kjærsholm i Thorning har gjort det nemmere for sin vinmand Carsten Jepsen, når Carsten i den kommende tid skal rundt til landets restauranter og barer for at sælge vin fra Neder Kjærsholm.

Forleden var Thorbjørn Risgaard repræsenteret med flere af sine flasker hos Dansk Vinskue i Fåborg. Her var han og andre af landets vinavlere samlet for at få deres dråber bedømt af smagsdommere - de såkaldte »sommeliers«, der havde en fest i blindsmagning.

Og der var topkarakterer til tre af Thorbjørns vine.

Rosé-vinen »Sweet Sixty Rose« fra 2016 fik en guldmedalje, mens der var to særlige udmærkelser til Dicte-hvidvinen og Dicte Premium-rødvinen fra 2014.

Sweet Sixty Rose, der fik karakteren 17 ud af 20 mulige, har Thorbjørn Risgaards ansigt på etiketten. Den var fra året, da Thorbjørn fyldte 60 år.

- Den hedder det, den gør på grund af sukkerindholdet og alkoholprocenten på 13,5 procent, der er høj under danske forhold. Det var et godt vin-år, siger han.

Thorbjørn har været i gang siden 2009 og kender efterhånden opskriften på, hvordan man laver god vin.

- Vores vine har en lang behandlingstid. Vi sender ikke vinen ud, før vi selv mener, den er ok. For eksempel er rødvinsdruen, rondo, meget skarp i smagen, da den har lidt for meget syre, men når man lader den ligge på egefade, så aftager skarpheden og den bliver mere rund i smagen, siger han.

Thorbjørn Risgaard har stadig 35.000 flasker på lager, så han regner ikke med at løbe tør for flasker, selv om årets høst ser ud til at blive mager. Han fortæller, at Neder Kjærsholm er klar med flere nye produkter, så som mousserende vin, solbærrom, likør og æblevin.