Formand for Skelhøje Købmandsgaard, Kjeld Bitsch, glæder sig over, at butikken er blevet leverandør til visiterede borgere i kommunen. Foto: Knud Gaarn-Larsen

Skelhøje-købmand leverer nu til visiterede borgere

Min Købmand, Skelhøje, er nu leverandør til visiterede borgere i Viborg kommune

KØBMAND Min Købmand, Skelhøje, er blevet leverandør til visiterede borgere i den sydvestlige del af Viborg kommune. Visiterede borgere er, som regel ældre mennesker, der ikke selv kan foretage sine indkøb, og hvor kommunen betaler for, at de kan få leveret varer.

Ordningen er kommet i stand efter et udbud fra Viborg Kommune, hvor Min Købmand, Skelhøje har budt ind på områderne Skelhøje, Grønhøj, Finderup, Frederiks, Havredal, Lysgård, Bisballe, Katballe, Grundvad, Karup-Kølvrå, Almind, Birgittelyst og Hald Ege. Her har borgerne kunne vælge deres egen leverandør ud fra listen af tilbudsgivere udsendt fra kommunen.

Indtil videre har Min Købmand, Skelhøje, fået et antal borgere fra Karup-Kølvrå, Frederiks, Grønhøj og Almind, hvoraf en stor del er fra plejecentrene.

Formand for Skelhøje Købmandsgaard, Kjeld Bitsch udtaler, at det er dejligt, at der er så mange, som vil vælge købmanden som deres leverandør.

- Vi kan sagtens håndtere mange flere endnu. Så har du endnu ikke valgt leverandør eller ønsker du at ændre din leverandør til os, så er det muligt.

- Vi vil så gøre vores yderste for at leve op til den tillid som der bliver vist, og håber at man vil blive tilfreds med vores ydelser. Det har selvfølgelig været et puslespil at få det hele til at gå op, men vi er på rette vej.

- Vi startede den 1. maj med leverancerne og det er gået over al forventning den første uge, hvor vi har leveret varer ud tirsdag, torsdag og fredag alt efter område, siger han og tilføjer:

- Det er dejligt at møde borgerne i døren, hvor de forventningsfuldt venter på, at vi kommer. Vores chauffører er frivillige ved Skelhøje Købmandsgaard, og de har altid tid til en snak eller til at hjælpe med at få varerne sat på plads med det samme.

- Der leveres altid en ny tilbudsavis sammen med varerne, således man kan se hvilke gode tilbud der er ugen efter. Der er ikke nogen restriktioner på hvilke varer man kan bestille, også frostvarer. Skulle der være en vare vi ikke har, vil vi bestræbe os på at få den hjem, udtaler han i en pressemeddelelse.

Der findes ca. 500 visiterede borgere i Viborg Kommune.