46-årig vanvidsmotorcyklist fængslet.

Motorcyklist i fængsel for vanvidskørsel og falsk anmeldelse

Med politiet i hælene kørte 46-årig motorcyklist vanvidskørsel i Grønhøj og Frederiks. Efterfølgende meldte han motorcyklen stjålet

112 En 46-årig motorcyklist fra Aarhus-området er i retten blevet i dømt 40 dages fængsel, hvoraf de 10 dage er betinget, 30 timers samfundstjeneste, frakendelse af førerretten og konfiskation af sin motorcykel for en stribe alvorlige færdselsovertrædelser og for falsk anmeldelse.

Motorcyklisten var tiltalt i ni sager.

Om eftermiddagen den 2. november ved 15.45-tiden sidste år havde han politiet med video i hælene, da han kørte 114 kilometer i timen på rute 186 ved Kongenshus. Han overskred spærrelinjer under overhaling, og standsede ikke, da politiet gjorde tegn til, at han skulle køre ind til siden.

På et tidspunkt overskred han en spærrelinje over 40 meter, ligesom han på Grønhøj Skivevej kørte 108 kilometer på en 50 kilometer-strækning.

Endnu hurtigere gik det på Benslehøjvej mellem Frederiks og Grønhøj, hvor han kørte 163 kilometer i timen, hvilket var en overskridelse på mere end 100 procent. Og ved brugsen i Frederiks kørte han venstre om et helleanlæg.

Den 2. november klokken 19.50 ringede han til Østjyllands Politi og anmeldte, at hans motorcykel var blevet fjernet fra bopælen.

Manden erkendte i retten, at det ikke var rigtigt. Til gengæld nægtede han sig skyldig i færdsels-overtrædelserne.

Han kunne nemlig ikke huske kørslen i detaljer.

Han havde kørt på motorcyklen den dag, og hensat den i et skovområde, forklarede han.

Den 46-årige fortalte i retten, at han havde det hårdt psykisk omkring gerningstidspunktet.

Han fortalte også, at retssagen havde fyldt meget for ham. Han blev ked af det, når han tænkte på den.

Han var i kontakt med psykiatrien og i behandling. Manden, der var i fleksjob som håndværker, blev uddannet for 13 år siden efter udsendelse af Forsvaret. Han havde desuden en piskesmældsskade, der gjorde det svært for ham.