J.P. Wammen var lærer i Karup fra 1902 til lukningen 1908, og han var den første, der fik taget billeder af skolebørnene. Her er han fotograferet sammen med sin kone og alle eleverne i 1905 i hjørnet af skolen ind mod kirken med bryggersdøren til venstre og stalden til højre.

Udstilling om Karup Skole aflyst

Karup Egnsarkivs store udstilling om Karup Skole på biblioteket er udskudt på ubestemt tid

KARUP I anledning af, at den gamle skole på Åvej 6 fylder 150 år, havde Karup Egnsarkiv planlagt en stor udstilling om Karup Skole. Udstillingen skulle have været åbnet på biblioteket torsdag den 6. januar.

Men nu er udstillingen udskudt på ubestemt tid på grund af øget smitterisiko.

Udstillingen omfattede bl.a. en masse gamle skolebilleder. Der var desuden gamle skoleremedier og rekvisitter, som det var lykkedes at låne forskellige steder. Derudover var der mange tegninger og kopier, som fortalte om skolen, som den var engang. Ligesom der var gamle undervisningsbøger i form af abc’er og andre læsebøger, atlas, bibelhistorie, stilehæfter o.a. før computerens tid.

Borgmester Ulrik Wilbek havde i øvrigt meldt sin ankomst, men han meldte afbud på grund af coronasituationen. Desuden har biblioteket aflyst alle arrangementer i den kommende tid.

Ud fra tidligere oplysninger er arkivet i god tro gået ud fra, at skolen blev indviet Helligtrekongers Dag, den 6. januar, men efterfølgende har det imidlertid vist sig, at den helt rigtige dato er den 4. januar.

Oplysningen er fundet i kirkebogen, hvor indvielsen er nævnt i forbindelse med dåben af lærer Søndbergs datter.