Der forventes mellem 100.000-150.000 gæster til airshowet på søndag.

Vejdirektoratet: Danish Air Show betyder kø og omkørsler

I forbindelse med afviklingen af Danish Air Show på søndag skal trafikanter i Midtjylland forberede sig på ekstra rejsetid, hvis de er ude på vejene omkring Viborg og Herning, oplyser Vejdirektoratet

KARUP På søndag skal trafikanter i forbindelse med Danish Air Show være indstillet på ekstra rejsetid ved Karup, oplyser Vejdirektoratet på hjemmeside.

Arrangørerne forventer mellem 100.000 og 150.000 gæster, og det betyder, at vejnettet i området vil være under massivt pres hele søndagen. Derfor opfordrer Vejdirektoratet til, at gæster til Danish Air Show, passagerer til Karup Lufthavn og alle øvrige trafikanter i det midtjyske sætter ekstra tid af til deres rejse.

Afdelingsleder Søren Carlsen Kjemtrup, Vejdirektoratet, siger:

- Når så mange mennesker er samlet på ét sted, kan man ikke undgå, at det vil have en effekt på trafikken, og at folk kommer til at køre omveje og holde i kø. Det behøver ikke skabe stor forvirring, for vi har planlagt trafikken ved store begivenheder som Danish Air Show mange gange før. Hvis bare folk hjælper hinanden med at komme bedst muligt frem, så plejer det at gå rigtig godt.

Vejdirektoratet opfordrer både gæster, deltagere og øvrige trafikanter til at sætte ekstra tid af til deres rejse og følge Vejdirektoratets trafikråd på dagen.

For besøgende til Danish Air Show:

Kør i god tid. Trafikken vil være påvirket mellem kl. 05.00 og 22.00, og Vejdirektoratet forventer ekstra rejsetid hele dagen, dog med størst risiko for kødannelser mellem kl. 08.00 og 11.00 og mellem kl. 16.00 og 19.00. Slå navigationen fra og kør efter de gule skilte i området med teksten Airshow.

Søg aktuel trafikinformation, inden du kører hjemmefra, på trafikinfo.dk.

Hold dig orienteret og hør DR P4 Trafik, mens du kører.

Overvej om det er muligt at cykle, da det vil være den hurtigste måde at komme frem på.

For øvrige trafikanter:

Forvent kødannelser i området og sæt ekstra tid af til turen. Der er størst risiko for kødannelser mellem kl. 08.00 og 11.00 og mellem kl. 16.00 og 19.00. En del af rute 12 ved flyvestationen vil være spærret. Følg omkørselsruten.

Søg aktuel trafikinformation, inden du kører hjemmefra, på trafikinfo.dk.

Hold dig orienteret og hør DR P4 Trafik, mens du kører.

For trafikanter til Midtjyllands Lufthavn:

Beregn ekstra tid til turen til lufthavnen.

Følg information fra lufthavnen.

For rejsende med den kollektive trafik:

Tjek Rejseplanen og Midttrafiks hjemmeside.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som eventet måtte medføre for trafikanterne.

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.