De ni kommuner, der ejer Midtjyllands Lufthavn i Karup, rækker ud mod Danmarks nye transportminister Thomas Danielsen (V), Holstebro, for at få ham til at hjælpe med at sikre flyvning mellem Karup og Kastrup.

Minister undersøger muligheder for at hjælpe lufthavn

For tre uger siden fløj det sidste fly mellem Karup og Kastrup i denne omgang. Lufthavnens medarbejdere har fået varslet opsigelse. En løsning haster

LUFTFART De ni kommuner, der ejer Midtjyllands Lufthavn i Karup, rækker ud mod Danmarks nye transportminister Thomas Danielsen (V), Holstebro, for at få ham til at hjælpe med at sikre flyvning mellem Karup og Kastrup.

- Derfor rækker jeg ud til alle kommunerne og er på vej rundt for at for at tale med borgmestre om det, sagde Thomas Danielsen onsdag eftermiddag efter et møde med Skive Kommunes borgmester Peder Christian Kirkegaard (V) på rådhuset i Skive.

Luftfartsselskabet DAT stoppede med at flyve mellem Karup og Kastrup den 9. december. Lufthavnens bestyrelsen ér i kontakt med et par flyselskaber, som viser interesse for at flyve på strækningen. Bestyrelsen beder også om, at regeringen går ind og ser på muligheder for statslig hjælp til Midtjyllands Lufthavn.

- Jeg har fuld forståelse for, at ejerkommunerne ikke kan blive ved med at putte penge i lufthavnen, når den mangler passagerer, som den gjorde, de sidste par år DAT fløj på ruten. De regionale lufthavne fungerer på forskellige måder. Jeg vil undersøge, hvilke muligheder, der er for, at vi kan hjælpe Midtjyllands Lufthavn. Jeg kan ikke nu sige, hvilke overvejelser, vi har, men jeg kan sige, at jeg er blevet mere positiv i forhold til mulighederne i løbet af dagen, sagde Thomas Danielsen i Skive.

Han besøger borgmestre i ejerkommunerne onsdag og torsdag.

- Kommunerne arbejder med nogle holdbare løsninger, som jeg gerne vil samarbejde om at få afdækket, sagde Thomas Danielsen.

Peder Christian Kirkegaard er glad for besøget.

- Midtjyllands Lufthavn betyder især rigtig meget for især virksomheder i Midt- og Vestjylland. Det er vigtigt, at en ny operatør af ruten mellem Karup og København kommer til at tilbyde nogle flere og andre afgange end dem, DAT kunne tilbyde, siger Peder Christian Kirkegaard.

I december betalte ejerkommunerne seks millioner kroner ekstra til Midtjyllands Lufthavn at redde lufthavnens økonomi for 2022 i land. Skive Kommune betalte 480.000 kroner af det ekstraordinære tilskud. Peder Christian Kirkegaard anser det som udtryk for, at de ni kommuner står sammen om at sikre fortsat drift af lufthavnen.

Midtjyllands Lufthavn ejes af kommunerne Skive, Viborg, Holstebro, Herning, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Silkeborg og Struer.