Noden opfordrer foreninger til at arbejde sammen på tværs af landegrænser.

Foreningen Norden efterlyser nordisk interesserede foreninger

NORDEN I forbindelse med mødet med bestyrelsen fra den svenske Norden-afdeling i Arvika blev man enige om, at det ville være godt, dersom andre foreninger i de to lande kunne finde ud af at arbejde sammen.

Derfor opfordrer formanden for Karup-norden, Jann Rasmussen, lokale foreninger, spejdergrupper, skoler eller andre interesserede til at melde sig til ham, og så vil man sende opfordringer over til Arvika-afdelingen, der vil arbejde på at finde kontakter.

Det er ikke noget nyt, idet Norden i Karup i sin tid havde et fortræffeligt samarbejde med de tidligere venskabsafdelinger i Sverige og Norge, hvor mange foreninger var aktivt involveret.

Allerede nu har de to afdelinger planer om et svensk besøg i efteråret 2024, og det ville være en god lejlighed for foreningerne til at lære hinanden at kende, idet mange foreninger deltog også i de nordiske træf, og det medførte ofte, at mange havde gode private forbindelser med svenskere og nordmænd. Et genbesøg vil sandsynligvis finde sted i efteråret 2026.

- Det ville være dejligt at kunne få etableret de tidligere nordiske træf, udtaler formanden.

De var jo baseret på weekendbesøg med privat indkvartering , hvor der i øvrigt var et afvekslende program stablet på benene både for gæster som for værterne.

- Så nu ved folk, hvad vi arbejder på, udtaler Jann Rasmussen, der for øvrigt allerede er blevet kontaktet af et par lokale foreninger.