Turen gik også til Kongenshus Hede.

Lovende besøg hos Karup-norden af svenske Arvika

SAMARBEJDE I weekenden 12.-14. maj genbesøgte bestyrelsen fra Norden i Arvika Karup-norden, der var i Arvika sidste efterår.

Besøget var vellykket, og de to bestyrelser fandt hinanden i et godt samarbejde, hvor man lørdag havde et møde, hvor mange ideer om samarbejde kom frem. Besøget var begunstiget af flot forårsvejr, og efter ankomst og indkvartering fredag aften mødtes man dagen efter for at vise gæsterne, hvordan Karup og omegn så ud.

Efter en rundtur til Flygtningekirkegården, Kartoffelmelsfabrikkerne, Kongenshus hede, hvor området præsenterede sig flot fra det imponerende udkigstårn, gik turen videre til Dollerup bakker, så svenskerne fik i allerhøjeste grad et godt indtryk af flade hedesletter, bakker og dale. Turen sluttede i Skelhøje. Senere om eftermiddagen havde man en drøftelse om mulighederne for samarbejde, og her sporede Karups bestyrelse en helt aktiv interesse for at få de to befolkningsgrupper til at lære hinanden nærmere at kende. Således har orienteringsklubben meldt sig og Skytter, og Arvika manglede kontakt med et mandskor. Alle disse ting vil de to bestyrelser arbejde videre med.

Man blev også enige om at efterlyse andre grupper. Det kunne være spejdere, skoler og andre foreninger, der ville være interesseret i at få en kontakt i Sverige ikke så langt fra Gøteborg, hvilket gør besøg meget lettere. Så er der grupper, der er interesseret, så henvend jer til formanden for Karup-norden, som så vil sende anmodningen op, og her vil svenskerne arbejde på at finde kontakter.

Det er jo en vigtig opgave for foreningen Norden at få Nordens folk til at mødes og udvide kendskabet til hinanden, siger formanden, Jann Rasmussen. Vi har jo før haft et fortræffeligt samarbejde med venskabsforeninqer, og dette resulterede i Nordisk træf hvert andet år. Det kunne jo være spændende at få disse op at stå, hvor privat indkvartering er et must.