Det lokale folketingsmedlem Mogens Jensen (S) fortæller, at der arbejdes hårdt på at finde nogle penge til Midtjyllands Lufthavn. Foto: Henrik Ole Jensen

Vi arbejder på støtte

Det lokale folketingsmedlem mener, at det er afgørende for Midt- og Vestjylland at beholde lufthavnen i Karup. Derfor vil regeringen også finde en måde at sikre finansiering

FINANSIERING Der bliver arbejdet hårdt fra regeringen og transportminister Thomas Danielsen (V) på at finde penge til at støtte Midtjyllands Lufthavn økonomisk fra statens side. Det fortæller den lokale folketingspolitiker Mogens Jensen (S).

- Der ligger ikke nogen endelig løsning endnu, men jeg ved, at ministeren er i dialog med blandt andet kommunerne, siger folketingspolitikeren.

Ambitionen fra regeringens side er klart at understøtte lufthavnen med nogle statslige støttekroner, understreger han. Når man skal begive sig ud i sådan nogle ting er der dog også nogle regler, som man skal holde sig indenfor. De regler er nu ved at blive afklaret.

Må ikke være bundløst hul

Mogens Jensen mener, at Karup-lufthavnen har en stor betydning for specielt erhvervslivet i området. Det gælder naturligvis virksomhederne, men også medarbejderne, der skal til møde i København eller eksempelvis kunstnerne, som skal udstille i hovedstaden.

- Midtjyllands Lufthavn er fortsat utrolig vigtig for Midt- og Vestjylland. Hvis vi gerne vil have god infrastruktur og muligheden for at komme let ud i udlandet fra vores område, er lufthavnen afgørende, siger han.

Noget af kritikken af blandt andet Herning Kommunes bidrag har været, at kommunerne løbende er blevet bedt om at betale mere, mens resultaterne ikke blev ret meget bedre. Det er også noget, som Mogens Jensen er bevidst om.

- Det er klart, at det skal jo ikke være et bundløst hul. Men jeg mener også, at lufthavnen skal have mulighed for at komme ovenpå igen. Der har jo været en lang periode med coronaudfordringer, som jo smadrerede det helt for lufthavnen og bidrog til, at DAT - Danish Air Transport - lukkede ned. Vi vil gerne være med til at give dem chancen for at komme ovenpå igen, siger han og tilføjer:

- Men det er også klart, at skal man gå ind i sådan et projekt, skal man sikre sig, at driften er mulig.

Selv med statsstøtten ser Mogens Jensen ikke nogen model, hvor de lokale kommuner slipper for at betale til lufthavnen, som det heller ikke har været tilfældet indtil nu.

Samme muligheder for alle

I det hele taget mener Mogens Jensen, at det ville være et stort problem, hvis ikke lokalområdet har en lufthavn til at betjene blandt andet erhvervslivet.

- Ellers ville det her store område være det eneste uden mulighed for at rejse udenlands som det eneste. Det er klart, at der er ikke samme passagergrundlag over det hele, men vi vil jo gerne give alle de samme muligheder, og derfor vil vi gerne støtte lufthavnen, siger Mogens Jensen.

Kunne det være en mulighed at lukke lufthavnen i Karup og i stedet lave daglige adgange fra Billund til København?

- Alt kan lade sig gøre, men det ville også være en helt anderledes virkelighed, hvor man får et noget dårligere serviceniveau. Der er nogle fra området, som skal køre rigtig langt, hvis de skal til Billund, siger han.