Peter Duch-Svenson, adm. dir. i Linak - næstformand i DI Silkeborg-Viborg Billund er stor, og der er gode forbindelser ud i verden. Fra Karup skal du altid over København. Jeg har altid syntes godt om Midtjyllands Lufthavn. Så det er en ærgerlig situation, de er havnet i. Men Billund har mere at tilbyde. Sønderborg Lufthavn kan køre på grund af stærk støtte fra Danfoss og Linak. I Karup er der ingen stærke støtter.

Har vi stadig brug for lufthavn i Karup?

Der er ingen tvivl hos de fleste af de beslutningstagere, som avisen har talt med. Der er fortsat brug for en lufthavn i Karup - ikke mindst af hensyn til erhvervslivet i Midt- og Vestjylland

KARUP Midtjyllands Lufthavn står uden aktør ved årsskiftet. DAT stopper med at flyve til og fra København; der er for få passagerer, og brandstofpriserne er gået i vejret.

Så derfor er spørgsmålet: Har vi overhovedet brug for en lufthavn i Karup længere?

Det svarer en række midtjyske beslutningstagere på.

Helle Gade (S), borgmester i Silkeborg Kommune Alt er relativt. I udgangspunktet ja, men vi har brug for at finde ud af, hvor mange i Silkeborg Kommune, der bruger lufthavnen. Jeg ved, at nogle lokale erhvervsfolk gør det. Jeg kan ikke alene afgøre, hvad kommunens holdning er; det skal vi have i byrådet. Personligt prioriterer jeg ofte tog frem for bil og fly, for så kan jeg sidde og arbejde, mens jeg rejser.
Kristian Pihl Lorentzen (V), Transportpolitisk ordfører for Venstre Ja, det har vi. Der er erhvervsfolk i Midt- og Vestjylland, der har brug for at komme til København. Der er få passagerer, men er lufthavnen væk, er det som med den lokale købmand - alle vil savne den. Men det er en svær situation, lufthavnen er i. Og afgange til og fra Karup har ikke været placeret optimalt. Det skal de være, og så skal vi have en grøn rute fra Karup til København.
Thomas Jensen, transportpolitisk ordfører for Socialdemokratiet Det mener jeg klart, at vi har. Især når det gælder vores erhvervsliv. Lufthavnen er livsnerven for folk og virksomheder i Midt- og Vestjylland, når de skal ud i verden, eller have verden hertil. Jeg er ked af, at lufthavnen efter corona ikke har haft tilstrækkeligt fleksible afgange. Jeg håber, at den gode og dejlige lufthavn får en grøn rute inden 2030.
Martin Jakobsen (K), byrådsmedlem i Silkeborg og medlem af lufthavnens bestyrelse Vi har i høj grad brug for lufthavnen. Vi har haft en strategisk udfordring efter corona. Vi skal op i luften igen. Jeg håber, at SAS vil være aktør i Karup, men der er også andre selskaber, der har flåder til at løfte opgaven.
Dorte West (V), borgmester i Herning og medlem af lufthavnens bestyrelse Lufthavnen har oplevet mange udfordringer i forbindelse med corona. Lufthavnen er fortsat meget vigtig. Det fortæller en rundspørge, som vi har foretaget i erhvervslivet i Herning Kommune. Men der er brug for bedre afgange, så man kan rejse ud om morgenen og komme hjem samme eftermiddag.
Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd. Han bor i Lemvig Der er fortsat brug for en lufthavn som et vigtigt alternativ til tog eller bil. Jeg oplever selv, at det tager 4 timer og 20 minutter at køre til København. Med fly tager rejsen samlet 2 en halv time. Det betyder noget, når jeg både har møder i Lemvig og i København. Jeg mener, at lufthavnen i Karup bør nyde statslig støtte som det er tilfældet for lufthavnen på Bornholm. I hvert fald i en opstartsperiode.