Midtjyllands Lufthavn får samlet seks mio. kr. fra de ni kommuner, der ejer lufthavnen. Silkeborg Kommunes andel er 420.000 kroner. Foto: Martin Ballund

Fire partier stemte imod: Men lufthavn får igen ekstra tilskud igen

Midtjyllands Lufthavn i Karup får tilskud til driften i 2022 på 420.000 kroner fra Silkeborg Kommune

LUFTHAVN Der er 420.000 kroner på vej til Midtjyllands Lufthavn fra Silkeborg Kommune.

Det har et byrådsflertal besluttet, men flere politikere luftede deres bekymring for lufthavnens fremtid.

- Lufthavnen har haft ganske korte perioder med god økonomi. Hvis der ikke er fundet en ny operatør til at flyve ruten mellem Karup og København inden 1. april, så ser fremtiden sort ud for lufthavnen, sagde Martin Jakobsen (K), der sidder i lufthavnens bestyrelse.

Steen Vindum (V) argumenterede for, at byrådet skulle bevilge pengene, da Silkeborg er blandt de ni kommuner, der ejer lufthavnen. Det gav Kern Oddershede (V) ham ret i.

- Det svarer jo til, at vi løber fra regningen, hvis vi ikke vil være med til at betale det ekstra, som det koster at drive lufthavnen i 2022. Så kan vi jo altid drøfte, hvad vi ønsker, at der skal ske med lufthavnen fremover, sagde han.

Radikale satte foden ned

Johan Brødsgaard (R) ville derimod ikke være med til at sende flere penge i retningen af lufthavnen.

- Jeg sagde for et par år siden, at Radikale Venstre ikke ville give flere ekstrabevillinger til lufthavnen. Det er sket for mange gange, at lufthavnen har banket på hos os ejerkommunerne og spurgt efter ekstra penge. Tiden er inde til at sige nej, sagde han.

Lars Hansen (SF) var helt enig med Johan Brødsgaard.

- Det er ikke en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn. Vi får ikke noget for de 420.000 kroner. De går kun til at dække et underskud på lufthavnens drift i 2022. Vi hælder bare penge ned i et sort hul, og der er ikke længere opbakning til lufthavnen fra erhvervslivet. Ellers var flyvningen mellem Karup og København jo ikke indstillet i december. Stop det her vanvid. Vi kan sagtens bruge de penge på noget andet og bedre, sagde Lars Hansen.

Enhedslisten og Nye Borgerlige stemte også imod at give et ekstra tilskud til lufthavnen. Enhedslisten foreslog i stedet at udsætte sagen for at afvente, om at staten vil spytte penge i driften af lufthavnen. Forslaget blev dog nedstemt af resten af byrådet.