Danmark spiller for øjeblikket EM i England.

Interessen for kvindefodbold eksploderet

Hos Danske Spil har man på to år set en tredobling af danskere, der spiller på kvindefodbold. Årsagerne til den stigende interesse er mange, men en EM-finale i 2017 har nok spillet særligt ind.

Det er en kendt sag, at mange er interesseret i den lille runde - men det er også en kendt sag, at kvinderne halter efter mændene på det område. Der er dog sket en opblomstring, og kvindefodbolden har været i rivende udvikling de seneste fem-seks år, og nu kan man i Danske Spil se, at kundernes interesse er tredoblet over de seneste to år.

Helt konkret er der i 2021 små 25.000 danskere, der har lagt væddemål på kvindernes bedste, danske række. I 2019 var tallet 7.000, og i 2020 8.500.

»Vi har set et klokkerent boom i interessen for kvindefodbold. Folk er ved at få øjnene op for den kvalitet, kvinderne leverer på banen. Det er der flere grunde til. Vi har i Danske Spil de seneste år fulgt med den udvikling og efterspørgsel, vi oplever på kvindefodbold, og giver kunderne flere muligheder, end de kunne få andre steder. Derudover har tv-stationerne og sponsorerne kunnet se, at der er stigende interesse, og har derfor fulgt trop. Og vi har nogle meget dygtige og professionelle, danske spillere, som spiller i de største klubber og har store og stigende fanbaser - og så har landsholdets EM-finale i 2017 været et vendepunkt. Kombineret med, at vi i Danmark er begunstiget af at have en af verdens bedste, kvindelige spillere i Pernille Harder. Alle de ting er med til at tegne og skubbe på den ekstremt gode udvikling,« siger Mathias Reimer Larsen, som er oddssætter ved Danske Spil.

I 2022 er billedet det samme som i 2021, og her lidt over halvvejs gennem året har 16.000 danskere spillet på kvindernes bedste, hjemlige liga hos Danske Spil. Der er også god interesse for EM, hvor de danske kvinder indleder turneringen med en svær kamp mod Tyskland fredag aften, og skal forsøge at gøre herrelandsholdet kunsten efter, efter de imponerede alt og alle i sommeren 2021.

De danske kvinder er ikke favoritter ved EM, har en svær pulje, og giver beskedne odds 25,00 som vindere, men alligevel har 30 procent af dem, der har spillet på en vinder, lagt deres penge på de rød-hvide.

- Det viser os, at der er tiltro til, og helt sikkert også håb om, at de danske kvinder kommer til at lave et ridt som det, mændene lavede sidste sommer. De er i en svær gruppe, og spås ikke mange chancer, men alt kan ske i en turnering som denne. Vi har et ekstremt sammentømret hold, hvor størstedelen af spillerne til dagligt spiller på de helt store adresser rundt omkring i Europa, siger Mathias Reimer Larsen.