Peter S. Nielsen laver aktiviteter til støtte for julemærkehjemmene.

Rekordår for støtten fra lokalområdet til Julemærkehjemmene

Peter S. Nielsen fra Karup giver status for sine aktiviteter for Julemærkefonden

LÆSERBREV På vegne af børnene på de fem Julemærkehjem, tusind tak for den hjælp, som Alhedens institutioner og farverige historie har bidraget med i forbindelse med mine aktiviteter i 2022. Efter 2 trælse år med Corona nedlukninger og aflysninger i hobetal, så vil folk heldigvis igen opleve noget. Og det i sådan en grad, at jeg i år i alt har sendt godt 51.000 kr. videre til Julemærkefonden. Ny rekord.

De falder på et tørt sted, for behovet for at hjælpe mobbede og ensomme børn tilbage til et godt og værdigt børneliv fortsætter. Hvert år kan Julemærkehjemmene hjælpe 990 børn i aldersgruppen 7 – 14 år, men ventelisten er stigende. Et 10 ugers ophold på et Julemærkehjem koster inklusive et introduktionsforløb og et opfølgningsforløb i runde tal 80.000 kr. Det er gratis for familien, hvor barnet kommer fra, og det er gratis for kommunen, selvom det er en kommunal opgave at tage sig af børn i mistrivsel. Men staten giver et tilskud, hele 3.000 kr bliver det til, og så skal de resterende 77.000 kr ellers findes på anden vis. Julemærkesalget giver ca. 7 procent af budgettet. Største post i regnskabet er »Julemærkevenner«, som donerer et fast månedligt beløb efter egen beslutning, og så er det ellers princippet om, at »mange bække små giver en stor å«. Jeg er en af de mange bække små, og de 1.025 gæster jeg har haft i år, er mine kilder. Ud over at deres honorarer til mig går ubeskåret til Julemærkehjemmene, så må alle gæsterne også lægge øre til hvad et Julemærkehjem er, og hvad det kan gøre for børnene. TUSIND TAK FOR HJÆLPEN.

Interessen for historien om Kartoffeltyskerne i form af oplevelsesture og foredrag har fået en opblomstring, efter at filmselskabet Zentropa i efteråret i Kongenshus Mindepark lavede optagelser til filmatiseringen af Ida Jessens roman »Kaptajnen og Ann Barbara« med Mads Mikkelsen i hovedrollen som kaptajn Ludwig von Kahlen. Det smitter forhåbentlig også positivt af på bookingerne for 2023.

Efter den meget store interesse- og tilfredshed med arrangementet »Towli´e Tressere« i Karup Kultur- og Forsamlingshus i september, har jeg nu udviklet en foredragsudgave af samme tema, og som jeg kan rejse rundt med ligesom de to andre foredrag. Da langt de fleste af mine gæster har oplevet 1960´erne på egen krop, så bliver der indlagt 2 små workshops »Memory Lane«, hvor gæsterne bidrager med egne oplevelser efter mine oplæg. Foredraget får titlen »De skøre og vilde 1960´ere, – fremgangens årti« hvor ungdommen sætter sig igennem, musikken revolutioneres, følelserne er varme, krigen er kold, og forbruget eksploderer. Jeg forventer at have det store billedmateriale klar til marts, men man kan allerede nu booke. Honoraret bliver som sædvanligt: 60 kr pr deltager, og det går som vanligt ubeskåret til Julemærkehjemmene.