Nordea-fonden er parat til at støtte projekter, der støtter Hærvejen. Foto: Nordea-fonden

Nordea-fonden er parat med penge til de rigtige Hærvejsprojekter

Flere muligheder i det fri. Kan et Hærvejsprojekt ramme det, så er Nordea-fonden interesseret i dialog

MIDTJYLLAND Nordea-fonden har for kort tid siden sendt 12,1 millioner kroner til foreningen Udvikling Hærvejen, der består af de 15 kommuner, der lægger krop til den gamle rute ned gennem Jylland.

De penge skal nu via et sekretariat i Viborg bruges til at gøre Hærvejen mere synlig.

Men der er ligger flere penge og venter hos Nordea-fonden, hvis man har det rigtige projekt.

Flere steder - blandt andet hos TV2 Nordjylland - kan man læse, at Nordea-fonden har et trecifret millionbeløb liggende til udvikling af Hørvejen.

Beløbets størrelse vil projektkonsulent Lene Rydal Jørgensen fra Nordea-fonden ikke bekræfte eller forholde sig til.

Til gavn for Hærvejen

Hun arbejder i fonden med Hærvejen, og hun bekræfter, at Nordea-fonden er parat med penge - til de rigtige projekter. Og ja, det kan ende med at blive til mange penge, hvis de rigtige projekter er der.

- Det er en del af vores indsats at understøtte projekter, der kan gavne Hærvejen, og projekter, som Hærvejen kan gavne. Der er tale om et langt træk, siger Lene Rydal Jørgensen.

- Vi er interesseret i at understøtte de perler, der er potentiale i. Og projektets kvalitet og tilgængelighed er udslagsgivende for om vi understøtter det eller ej. Kommer de rigtige projekter til os, så vil vi meget gerne gøde dem. Og det må gerne være projekter, der rammer en mangfoldig og bred målgruppe.

Lene Rydal Jørgensen fortæller, at man allerede har støttet projekter langs Hærvejen, og man vil gerne dele ud af de erfaringer, der allerede er gjort, hvis der er interesse for det.

Brug sekretariat

Hun siger videre, at man kan søge støtte direkte hos Nordea-fonden, men at man helst ser et tæt samarbejde med Hærvejssekretariatet i Viborg, da det er her, at overblikket ligger.

- De har overblik over helhed, og de ved, hvilke indsatser, der kører, siger Lene Rydal Jørgensen.

Der er ting, der skal være opfyldt for, at man kan komme i betragtning til støtte fra Nordea-fonden.

- Projekterne skal være til gavn og tilgængelige for mange og have et almennyttigt formål. Man kan ikke søge midler til en privat forretning eller søge midler hos Nordea-fonden, hvis man er en privat virksomhed. Men hvis man som forening eller lignende har et sted, der skal renoveres eller nybygges for at kunne give bedre forhold for brugerne af Hærvejen, så kan det være relevant at søge støtte hos os, siger Lene Rydal Jørgensen.

- Det kan også være, at man har en aktivitet - et løb, en vandring eller noget helt andet - hvor det kan være relevant at støtte. Vi ser os som fødselshjælpere for lokalt drevne projekter. Hun kan ikke sætte støttebeløb på - alt afhænger af omfanget eller kvaliteten af det enkelte projekt.