Eva Kornum er klar til at kæmpe for en plads på Christiansborg.

Lokale Kristendemokrater klar til Folketingsvalg

Eva Kornum fra Skelhøje er valgt som kandidat

SKELHØJE Tirsdag den 10. maj havde Kristendemokraterne i Viborg Kommune opstillingsmøde i Bjerringbro. Der er to kredse i Viborg Kommune, og partiet har nu en kandidat i hver kreds. Begge kandidater er klar til at kæmpe for en plads på Christiansborg efter næste valg.

I vest-kredsen valgte man Per Asp fra Knudstrup. Per Asp har mange års politisk erfaring fra kommunalpolitik. Per Asp har været selvstændig med autoværksted i Knudstrup, men i dag er han erhvervsafdelingen i UJS-biler i Viborg, hvor han sælger varevogne af mærkerne Fiat og KIA til erhvervskunder.

På opstillingsmødet fortalte Per Asp om hvad der havde fået ham til modtage udfordringen som folketingskandidat fra Kristendemokraterne.

- Jeg synes i den grad der mangler empati og næstekærlighed i dansk politik. Mange stræber efter anerkendelse og økonomi, og glemmer at et godt liv også ligger i mange andre ting, fortalte Per Asp.

I Per Asps rygsæk ligger også erfaringer fra andre partier. I 2017 var han kun ni stemmer fra at blive valgt til byrådet i Viborg for DF.

I Viborgs østkreds valgte man Eva Kornum, fra Skelhøje.

Eva Kornum kan ikke prale med mange års politisk erfaring, men Eva Kornum var byrådskandidat i 2021 for Kristendemokraterne i Viborg Kommune.

- Det var både spændende og udfordrende, og en øjenåbner der viste hvor vigtigt det er, at almindelige mennesker engagerer sig politisk, sagde Eva Kornum, og nu har hun fået lyst til at gøre sin indflydelse gældende i landspolitik.

Eva Kornum er uddannet hundefrisør, og på et tidspunkt havde hun egen salon i Viborg. Senere tog hun en uddannelse som social- og sundhedshjælper. Hun stammer fra København, men kærligheden bragte hende til Midtjylland hvor hun fik mand og tre børn. Nu er hun alene, og børnene er fløjet fra reden. Det giver plads til nye udfordringer.

- Med mine to uddannelser, siger det næsten sig selv, at jeg er optaget af dyrevelfærd og medmennesker. Jeg har tidligere siddet i skolebestyrelse, og skoleområdet er utroligt vigtigt, og derfor er det noget som jeg også er meget optaget af, siger Eva Kornum, der ikke kan prale af spidse albuer, men satser på engagement og indsats til gavn for et bedre samfund, hvor der bliver bedre plads til medmennesket.