Der var masser af mennesker til Danish Airshow i Karup, og det skabte kø på vejene. Foto: Martin Ballund

Skabte kø: Mange ville til flyopvisning

En del publikummer måtte holde lang tid i kø, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi

KARUP Søndag satte titusindvis af mennesker som forventet kursen mod Karup for at besøge forsvarets Danish Air Show.

På forhånd havde både Vejdirektoratet og politiet forberedt deltagerne på køkørsel, og det kunne da heller ikke undgås.

Midt- og Vestjyllands Politi har siden klokken 7.00 søndag morgen koordineret trafikindsatsen i området omkring Karup. Her åbnede Flyvestation Karup nemlig portene og inviterede til Danish Air Show 2022. Flyvevåbnet vurderer, at omkring 125.000 mennesker benyttede sig af muligheden og kiggede forbi. Politiet og Vejdirektoratet havde på forhånd meldt ud, at gæsterne skulle være forberedt på køkørsel, og havde blandt andet rådet folk til at køre hjemmefra i god tid og tage vand, snacks og tålmodighed med på turen.

- Det var dejligt at se, at så mange fulgte opfordringen om at komme tidligt, og vi kan konstatere, at rigtig mange nåede nemt og ubesværet frem til flyvestationen. Men der var desværre også en hel del – særligt dem, der kom fra Herning- og Viborg-siden i tidsrummet 10-12 – som måtte holde lang tid i kø, fortæller politikommissær Anders Hansen fra Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det var blandt andet problemer med fodgængere på vejene og biler, der var parkeret uhensigtsmæssigt, som - sammen med nogle udfordringer på Air Showets parkeringsområder - gjorde, at trafikken enkelte steder i en periode nærmest stod stille.

- Det er klart, at når der først opstår en prop et sted, så sander det hurtigt til, men vi forsøgte at løse udfordringerne i samarbejde med Vejdirektoratet og Forsvaret, og over middag gled trafikken igen fornuftigt, og der kom ro på”, fortæller politikommissær Anders Hansen.

- Hele dagen har vi fulgt situationen nøje – både fra jorden og fra luften – og har derfor også hurtigt fået identificeret eventuelle udfordringer. Vi har sammen med vores samarbejdspartnere forsøgt at løse dem så hurtigt som muligt og har løbende tilpasset vores indsats og ledt bilisterne ad den mest hensigtsmæssige rute, siger politikommissæren.

Midt- og Vestjyllands Politi måtte også tilkalde autohjælp for at få flyttet to køretøjer, da de to biler var parkeret således, at flyvevåbnets shuttlebusser ikke kunne komme forbi.