Formanden for Midtjyllands Lufthavn, Ulrik Wilbek (V), fortæller, at man lige nu ikke kan regne med priserne fra lufthavnen. Det går først i orden fra på onsdag. Foto: Martin Ballund

Køb først på onsdag: Du kan ikke regne med priser på fly lige nu

Man kan lige nu ikke regne med priserne på afgangene fra Midtjyllands Lufthavn til København. Vent med at bestille til onsdag, lyder rådet

KARUP Fra den 2. oktober overtager det hollandske flyselskab, AIS Airlines, flyvningerne mellem Karup og København.

Og allerede nu kan man som passager gå ind og tjekke flyafgangene på flyene, der har fire rotationer på ruten om dagen.

En af dem, der har forsøgt at bestille, er 63-årige Finn Morsing, der har sin egen kommunikationsvirksomhed med 15 ansatte i det centrale København.

Han flyttede for et år siden fra Sjælland til Hodsager og plejede at flyve flere gange om ugen frem og tilbage med flyselskabet DAT, der stoppede med at flyve på ruten fredag. Han regner dog ikke med at bruge ruten så meget mere efter at have set priserne.

4000 tur/retur

- Det koster 4000 kroner for en ruturbillet. Det er for dyrt. For mit vedkommende var prisen for en retur-billet 1200-1400 kroner, da DAT fløj, siger han.

Han vil fremover først og fremmest benytte bilen og vandflyveren fra Aarhus. Det er billigere.

Formanden for Midtjyllands Lufthavn, Viborgs borgmester Ulrik Wilbek (V), fortæller, at man endnu ikke kan regne med de priser, der står.

Han forklarer det med teknik-bøvl. Flyselskabet har sat tider ind med maks-priser.

- Det er rigtig irriterende. Folk skal vente til onsdag med at bestille. Her er priserne de rigtige, siger Ulrik Wilbek.

Han fortæller, at priserne nok vil stige en smule i forhold til tiden med DAT, da flyene er mindre.

- Hvis flyselskabet skal have det til at hænge sammen med 19 passagerer per fly, så bliver de nødt til at have en vis pris for det. Når det er sagt, så er det stadig dyrere at flyve fra Aarhus, hvor en enkeltbillet koster 2200 kroner, siger han.

Midtjyllands Avis følger op på de nye tider i lufthavnen.

Finn Morsing, der har benyttet sig meget af lufthavnen i Karup, synes priserne er for høje. Han vil finde andre løsninger, hvis ikke prisen sænkes til højest et par tusinde kroner for en returbillet. Han understreger, at han er tilhænger af lufthavnen, og for et år siden flyttede han fra Sjælland til Hodsager, netop fordi der var en lufthavn i nærheden. Foto: Morten Hallstrøm